Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Nymburk prohrál s Kaunasem a připsal si již pátou prohru ze sedmi utkání

Kaunas – Basketbalistům Nymburuku se v VTB lize nedaří. Čeští mistři si připsali již pátou porážku ze sedmi zápasů. Na hřišti Žalgirisu Kaunas prohráli 70:90, když nezvládli druhou půlku zápasu, v níž umožnili soupeři dvě šestnáctibodové šňůry. Přitom po poločase vedl Nymburk nad pravidelným účastníkem vyřazovací části Euroligy o tři body.

Nymburk nastoupil na palubovce litevského giganta bez zraněných opor Adamse a Bendy. Přesto to byl český mistr, kdo diktoval od začátku tempo. Sestava ve složení Welsch, Taylor, Hruban, Rančík a Naymick soupeře přehrávala a Nymburk v první čtvrtině vedl o 13 bodů.

Jenže pak přišla na řadu střídání a Žalgiris se začal vracet do hry. Hostům nedovolil přes čtyři minuty skórovat a šňůrou 10:0 se dotáhl. Nymburk se však ještě vzpamatoval a do poločasu šel s tříbodovým vedením.

Vstup do druhé půle ale českému týmu vůbec nevyšel. Za stavu 42:46 předvedli domácí šňůru 16:0, čímž rozhodli o své výhře. Nymburk se ještě pokusil zareagovat a ještě ve třetí čtvrtině snížil na pět bodů, ale rozjetého soupeře už nezastavil.

V poslední části hosté pokračovali ve ztrácení míčů a nepřesné hře, naopak Žalgiris dohrával zápas v klidu a předvedl druhou šestnáctibodovou šňůru.

Nymburk táhli v ofenzivě zejména Taylor (19 bodů), Rančík (16 bodů) a v první půli Hruban (12 bodů). Na straně domácích se prosazovali hlavně pivot Kšyštof Lavrinovič (19 bodů), který ničil hosty trojkami, a Američan Darden (13 bodů).

VTB liga basketbalistů - skupina B:

Žalgiris Kaunas - ČEZ Basketball Nymburk 90:70 (18:25, 40:43, 71:61)
Nejvíce bodů: K. Lavrinovič 19, Darden 13, Popovič 11, Kuzminskas 10 - Taylor 19, Rančík 16, Hruban 12. Fauly: 23:24. Trestné hody: 29/27 - 17/9. Trojky: 9:9.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články