Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Nymburk přišel o svou ofenzivní hvězdu Simmonse

Nymburk - Basketbalisté Nymburka se od nové sezony už nebudou moci spoléhat na podporu amerického křídelního hráče Chestera Simmonse. Nejlepší střelec českého mistra se dohodl s vedením klubu na ukončení spolupráce. "S hráčem jsme se rozešli v přátelském duchu. Projevil touhu podepsat smlouvu v jiném týmu, tak jsme mu to po vzájemné dohodě umožnili," uvedl mluvčí Ondřej Šimeček. "Nyní v zahraničí intenzivně hledáme adekvátní náhradu. Pár hráčů máme vytipovaných, ale jde o poměrně široký seznam, proto nyní nechceme jména zveřejňovat," dodal.

Devětadvacetiletý rodák z Washingtonu Simmons odehrál v minulé sezoně za Nymburk 54 zápasů. Na palubovce strávil v průměru 27 minut a připsal si 14,35 bodu za zápas. Patřil ke klíčovým postavám nymburské hry a často rozhodoval zápasy.

Pro středočeský klub je jeho odchod citelným oslabením v době, kdy Nymburk začíná dvouměsíční přípravu na boj o postup do Evropské ligy a na start ve VTB lize.

Nymburk naopak už dříve do svých řad získal křídelního hráče Lukáše Palyzu z Ostravy, pivota Martina Miklóšika z Opavy a amerického rozehrávače Eugene Lawrence z Prostějova. Dnes také oznámil prodloužení spolupráce s americkým rozehrávačem s britským pasem Mikem Lenzlym, který za Středočechy odehraje třetí sezonu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články