Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Nymburk porazil ve VTB lize Lietuvos 80:73 a stále má naději

Nymburk – Basketbalisté Nymburka v dnešním utkání VTB ligy porazili litevský klub Lietuvos Rytas 80:73, v soutěži mají šestou výhru a stále také naději na postup do play off. Středočeši nyní mají bilanci šesti výher a pěti porážek stejně jako čtvrtý tým skupiny B Mariupol. Právě první čtyři týmy si zajistí účast ve vyřazovacích bojích. Rytas má na kontě pět výher i porážek.

Utkání Nymburk - Lietuvas
zdroj: ČT4

Dnešní úspěch může mít pro Nymburk velký význam; nejlepší český tým oplatil soupeři listopadovou prohru (72:78) a navíc vyhrál vyšším rozdílem než při nezdaru v litevské metropoli. Ve vyrovnané skupině by mu tak mohla nahrát lepší bilance ze vzájemných utkání s Lietuvosem, který v minulé sezoně postoupil do osmifinále Evropské ligy.

Osminásobní čeští šampioni s favorizovaným sokem, v jehož sestavě nechyběl hvězdný mladík Jonas Valančiunas, pětka loňského draftu NBA, potvrdili, že mají v posledních týdnech výtečnou formu. Svěřenci kouče Ronena Ginzburga totiž vyhráli už šestnáctý soutěžní zápas za sebou.

S Rytasem drtivou většinu zápasu vedli, soupeře deptali hlavně vysokou úspěšností střelby z tříbodového prostoru. Nymburští nasázeli celkem deset trojek, jejich úspěšnost přesáhla 40 procent.

Nymburku pomohly trojky i v samém závěru, kdy se utkání lámalo. Dvě minuty před koncem předvedl přesný dalekonosný pokus Abrams a čtyřicet vteřin před klaksonem také kapitán Sokolovský, který zvýšil na 74:66.

Hvězdný tým Lietuvosu už zápas otočit nedokázal, nakonec mu nebyla nic platná ani velká převaha v doskocích a 19 bodů nastřílených kanonýrem Ricem, který se s nymburským Simmonsem přetahuje o vedení v tabulce střelců VTB ligy. V nymburském dresu se 18 body blýskl Pumprla, který zářil především v první polovině utkání, o dva body méně zaznamenal Benda.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články