Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Nymburk porazil Štrasburk o šest bodů a udržel naději na postup

Praha - Basketbalisté Nymburku v osmifinálové skupině Evropského poháru porazili doma Štrasburk 72:66 a udrželi alespoň teoretickou šanci na postup. Protože před týdnem ve Francii prohráli o sedm bodů, mají horší vzájemné zápasy. První výhrou ve skupině a teprve druhou z posledních 15 mezistátních utkání si však minimálně zvedli sebevědomí.

Utkání Nymburk - Štrasburk
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Nymburští potřebovali k udržení nadějí bezpodmínečně porazit francouzského vicemistra. Do utkání ale vstoupili špatně. Nedařila se jim střelba a navíc nedokázali zastavovat hvězdy soupeře Diota, Dragičeviče a Traorého. Působili pomalým dojmem, a když navíc zahodili čtyři solidní šance zpod koše, byl náskok Štrasburku v jednu chvíli až dvanáctibodový.

"Neměli jsme dobrý start. Idea byla nechat nějakou sílu na lavičce, abychom měli něco v zásobě, a dát více minut dalším. Ale neměli jsme v plánu pustit soupeře do takového náskoku. Štrasburk nás však zatlačil svou agresivitou," prohlásil nymburský trenér Kestutis Kemzura. Spoluhráče však nabudil trojkou v poslední vteřině čtvrtiny Pomikálek a od druhé části jakoby nastoupil na hřiště úplně vyměněný tým.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Eurocupu Nymburk - Štrasburk

Nymburk začal proměňovat střely, výrazně se zlepšil v obraně a brzy vyrovnal. Střelecky se dařilo hlavně Američanům Simmonsovi s Washingtonem. Hosté zaznamenali ve druhém období pouhých devět bodů a poločasové skóre bylo vyrovnané 32:32. Spoluhráče však nabudil trojkou v poslední vteřině čtvrtiny Pomikálek a od druhé části jakoby nastoupil na hřiště úplně vyměněný tým.

Třetí čtvrtina se nápadně podobala té druhé. Domácí pokračovali ve zlepšeném výkonu a hnáni solidní návštěvou v Tipsport Areně navyšovali rozdíl ve skóre až do dvouciferných čísel. Hostům postupně odcházela trojková střelba a náskok se držel nad potřebnými osmi body. "Třetí čtvrtina byla opravdu dobrá. Dali jsme nějaké těžké trojky a získali jsme rozhodující náskok, který jsme si udrželi až do konce," těšilo Kemzuru.

Poslední desetiminutovku odstartovali hosté přesnou střelou z dálky a dali jasně najevo, že budou bojovat nejenom o nižší prohru než o osm bodů, ale i o vítězství. Nymburští znovu zabrali a náskok navýšili až na 14 bodů, ale Štrasburk vedený hlavně Campbellem snížil. Středočeši si výhru pohlídali, ale nikoli potřebný náskok, když jim nevyšel ani závěrečný útok utkání.

Kestutis Kemzura: "Je jen škoda, že jsme nevyhráli o více než šest bodů. Darius Washington v poslední pozici zbytečně spěchal, nabízela se jiná řešení než těžká střela z dálky přes clonu," řekl kouč Nymburku. "Jinak je to pro nás skvělé vítězství, které jsme hodně potřebovali. Hráli jsme s velkou energií a koncentrací, dostatečně týmově. Zastavili jsme jejich lídry."

Pochvalu si od Kemzury vysloužil zejména americký pivot Christian Burns. "Byl agresivní, kromě bodů přidal i 11 doskoků, z toho sedm v útoku. Jen bych chtěl od něj takový výkon vidět častěji," uvedl Kemzura. "Líbil se mi i Tomáš Pomikálek, který ukázal, že nemusí dát tolik bodů, aby byl prospěšný. Také Pavel Houška zahrál dobře situace a přidával body v těch správných chvílích, kdy jsme to hodně potřebovali," dodal.

Nymburk - Štrasburk 72:66 (12:23, 32:32, 55:46)

Nejvíce bodů: Simmons 16, Burns 15, Washington 13 - Campbell 17, Leloup 8, Diot, Fofana a Dragičevič po 7. Fauly: 21:17. Trestné hody: 17/12 - 15/10. Trojky: 8:10. Doskoky: 35:36.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články