Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nymburk porazil Quakenbrück a vydřel postup do další fáze

Quakenbrück - Basketbalisté Nymburku vyhráli závěrečné utkání základní skupiny Evropského poháru na hřišti Artlandu Quakenbrück 77:58 a mohou se radovat z postupu do další fáze poháru. Ke třetímu místu jim pomohla porážka Le Mans na hřišti druhého Ostende 70:79.

 

Nymburk si od začátku otevřel na palubovce Artlandu trojkovou střelnici. Už v první čtvrtině dali hosté čtyři trojky a brzy se ujali vedení o deset bodů. Na začátku druhé čtvrtiny však přišlo polevení v obraně a domácí snížili na 20:22. Pak zavelel Američan Dylan Page, který dal ve zbytku druhé čtvrtiny 12 bodů.

Přidali se k němu Chester Simmons a trojkami Vojtěch Hruban s Radoslavem Rančíkem, který dvě vteřiny před koncem poločasu upravil na 46:25 a završil tak rozhodující šňůru 14:0. Byla to už devátá trojka Nymburku ze 13 pokusů. Po změně stran se německý celek ještě vzchopil a šňůrou 9:0 snížil na jedenáctibodový rozdíl, Nymburk už však drama nedovolil.

Simmons s Pagem odvrátili nápor domácích, především však zafungovala obrana Nymburku, která domácím nedovolila pět minut skórovat. Nymburk tak znovu odskočil na 20 bodů a hráči na lavičce už mohli pomalu sledovat vývoj utkání v Ostende. Nymburku vedle 13 trojek k výhře pomohla velmi dobrá spolupráce, když nasbíral 22 asistencí oproti deseti domácím, z toho osm si připsal Vlado Ilievski. Nejlepším střelcem byl s 20 body Rančík, o bod méně dal Page.

V Belgii Le Mans dlouho dotahovalo, ale postupně se ujalo vedení 63:59 a s Nymburkem to vypadalo špatně. Jenže francouzský celek potkal obrovský kolaps. V poslední čtvrtině dovolil Ostende šňůru 16:0, ze které už se Le Mans nevzpamatovalo a prohrálo.

Nymburk se představí mezi 32 nejlepšími týmy v soutěži. Ve skupině K vyzve Chimki Moskva, Maccabi Haifa a buď Bayern Mnichov, nebo Montepaschi Siena, které do Eurocupu zamíří z pátého místa skupiny C Evropské ligy.

10. kolo Evropského poháru basketbalistů:

Quakenbrück - ČEZ Basketball Nymburk 58:77 (10:20, 25:46, 44:58)

Nejvíce bodů: King 13, Hill 12, Topper 9 - R. Rančík 20, Page 19, Simmons 12, Hruban 8. Rozhodčí: Boltauzer (Slovin.), González (Šp.), Davidov (Rus.). Fauly: 19:14. Trestné hody: 4/3 - 14/10. Trojky: 7:13.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články