Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nymburk porazil lídra skupiny a od postupu je krůček

Nymburk - Basketbalisté Nymburka v Lize mistrů porazili lídra skupiny Banvit Bandirma 86:75 a mají postup do play-off téměř v kapse. Jistotu jim dá jediná výhra ze zbylých čtyř utkání. Navíc se udrželi ve hře o první dvě místa, na Banvit ale stále ztrácejí jedno vítězství. V Lize mistrů vyhrál Nymburk už počtvrté za sebou a na domácí půdě v pohárech vyhrál už desátý duel v řadě.

Nymburk - Banvit Bandirma
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Český mistr v prvním duelu v Turecku prohrál s Banvitem o šest bodů, ale v domácím prostředí zvládl odvetu suverénně. V utkání ani jednou neprohrával a dal zapomenout na nepovedené výkony z české ligy. 

Klíčová byla šňůra 15:2 v úvodu druhé čtvrtiny, která dala Nymburku čtrnáctibodové vedení a klid. Hosté sice zůstávali v kontaktu a přiblížili se i na rozdíl tří bodů, ale ani jednou se jim nepovedlo ztrátu dohnat.

Domácím se přitom dlouho nedařila střelba z dálky, navíc hráli oslabeni o důležitou oporu Howarda Sant-Roose. Ale čeští šampioni si velmi dobře dokázali poradit se silnými zbraněmi soupeře, vyrovnali se mu pod košem a hlavně se v útoku chytil Bryon Allen, který navázal na předchozí domácí výkon z duelu s Aarhusem, kdy dal 35 bodů. Tentokrát zaznamenal jen o dva méně.

Allen se rozstřílel hlavně v závěru, kdy začal trefovat trojky, a definitivně tak utnul snahu hostů o zvrat. Další Američan Diamon Simpson přidal 17 bodů. Z českých reprezentantů byli s osmi body nejlepší Petr Benda a Vojtěch Hruban.

Nymburk - Banvit 86:75 (16:13, 40:34, 67:56)

Nejvíce bodů: Allen 33, Simpson 17, Lawrence 10 - Kulig a Theodore po 18, Chappell 13, Vidmar 10. Fauly: 24:20. Trestné hody: 20/17 - 27/18. Trojky: 5:7. Doskoky: 37:32.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články