Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Nymburk porazil Cantú a drží naději na postup

Praha - Basketbalisté Nymburka porazili v Evropském poháru v 9. kole vedoucí tým skupiny A Cantú 86:74 a udrželi naději na postup. Vyhrálo však i druhé Ostende na palubovce Cibony Záhřeb (85:82) a pro postupovou matematiku je rovněž důležitý poslední dnešní duel, v němž na sebe narazí Le Mans a poslední Quakenbrück.

Nymburk - Cantú
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Středočeši vstoupili do důležitého zápasu šňůrou 7:0, vedení záhy navýšili až na deset bodů a hostující lavička sáhla k prvnímu oddechovému času. Po něm se domácí už prosazovali o něco hůře a především zkraje druhé čtvrtiny na chvilku zcela vypadli z role. Po sérii nepřesností svěřenců kouče Kestutise Kemzury byl ve 23. minutě stav 23:25.

Taktovky se ale v těchto fázích ujali Rašid Mahalbašič s Chesterem Simmonsem a především díky nim byl Nymburk opět na koni se sedmibodovým náskokem. Italský celek rozlet domácích přibrzdil a v poločase vedli čeští šampioni 40:36. Cantú se po přestávce prosazovalo úspěšnou střelbou zdálky; proměnilo tři trojkové pokusy po sobě a rázem opět vedlo. Agresivnější obrana Nymburka ovšem přinesla ovoce v podobě třináctibodové šňůry, kterou korunoval dvěma trojkami za sebou Dylan Page.

Domácí měli před poslední desetiminutovkou velmi slibné vedení 66:54. Pro pátý tým italské ligy jako kdyby byl koš zakletý i na začátku poslední čtvrtiny, čehož český suverén posledního desetiletí využil a odskočil až na šestnáctibodový rozdíl. Hosté sice zápas nevzdali, ale Nymburk je pustil maximálně na desetibodový distanc. Nyní bude s napětím čekat, jak si povede Le Mans s Quakenbrückem.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž z basketbalového Eurocupu: Nymburk - Cantú

Evropský pohár basketbalistů - 9. kolo:

ČEZ Basketball Nymburk - Pallacanestro Cantú 86:74 (23:16, 40:36, 66:54)

Nejvíce bodů: Mahalbašič 21, Simmons 19, Page 18, R. Rančík a Welsch po 8 - Uter 17, Rullo 14, Jenkins 10. Rozhodčí: Bulto (Šp.), Ciulin (Rum.), Bijedič (Bosna). Fauly: 25:18. Trestné hody: 23/15 - 16/8. Trojky: 7:10.

Kestutis Kemzura (Nymburk): "Obecně řečeno jsme dnes výhru potřebovali více než soupeř. Odvedli jsme skvělou práci v obraně. Cantú je vynikající v útoku, dokážou dát bez problémů 80, 90 i 100 bodů. Mají skvělé střelce za tři body, my jsme je ale většinou dokázali pokrýt. Rašid odehrál výborný zápas. Stejně tak Simmonds s Pagem, který bodoval v důležitých momentech. Pouze slova uznání ale zaslouží všichni naši hráči."

Stefano Sacripanti (Cantú): "Nymburk nás přehrál v mnoha směrech. Byl opravdu silný a odehrál velmi dobrý zápas."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články