Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Nymburk poprvé v sezoně prohrál doma, Rize podlehl o dva body

Nymburk - Basketbalisté Nymburka poprvé v této sezoně prohráli na domácí palubovce. V utkání VTB ligy podlehli VEF Riga 81:83. Rozhodující koš dal lotyšský soupeř tři vteřiny před koncem. V soutěži si Nymburk připsal už čtvrtou porážku ze šesti zápasů.

Český mistr se dosud s Rigou utkal čtyřikrát v Evropském poháru a prohrál jedinkrát, navíc až v prodloužení. Dnes však dovolil lotyšskému soupeři od začátku držet krok či mít mírně navrch a i přes závěrečnou snahu nakonec v koncovce podlehl.

Aktivně začal Welsch, který poslední duel Evropského poháru většinou kvůli faulům spíše proseděl na lavičce, a dnes tak měl velkou chuť. Na straně Rigy z počátku úřadoval Bertans, ale postupně převzal taktovku americký rozehrávač Rowland, který dělal nymburské obraně velké problémy. K 26 bodům přidal i osm asistencí.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Nymburk - VEF Riga

Nymburk naposledy vedl 42:41, pak ale Riga odskočila o devět bodů. Pět minut před koncem to bylo dokonce o 11 a Nymburk vypadal bez šancí. V koncovce se však nadechl k velkému náporu. Ten korunoval 39 vteřin před koncem Rančík vyrovnávací trojkou, čímž zaokrouhlil svůj střelecký účet na 20 bodů.

Jenže závěrečná akce patřila hostům. Po nájezdu a vyhození míče na perimetr a následném uvolnění se trefil Janičenoks a zařídil Rize výhru. Nic na tom nezměnil ani závěrečný zoufalý pokus Rančíka o koš téměř z poloviny hřiště.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články