Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Nymburk polevil v poslední čtvrtině, přesto porazil v boji o druhé místo Nižnij Novgorod

Basketbalisté Nymburka v Lize mistrů zvládli zápas o druhé místo v tabulce skupiny C a v Nižním Novgorodu vyhráli 82:73. Středočeský celek zvítězil počtvrté z dosavadních pěti kol, jeho jedinou ztrátou je porážka s úřadujícími vicemistry z Tenerife.

Pavel Pumprla z Nymburka přechází přes Ivana Strebkova z Novgorodu
zdroj: ČTK autor: David Šváb

Nymburk i domácí vstoupili do zápasu se shodnou bilancí tři výhry a jedna porážka, kterou oběma dnešním soupeřům připravilo Tenerife. Středočeši s vítězem Ligy mistrů z roku 2017 v minulém kole prohráli 68:78, Nižnij Novgorod španělskému celku podlehl 67:81.

"Dneska to je velká výhra, protože tady se nehraje lehce. Jsme také spokojení s výkonem, byl dokonce možná nejlepší, co jsme zatím v sezoně předvedli," řekl Jaromír Bohačík, který se na vítězství podílel 16 body. "Chtěli jsme zlepšit dojem po zápase s Tenerife a jsem rád, že jsme byli schopní zvednout prapor," dodal.

Úvod zápasu vyšel Nymburku skvěle a měl od začátku hru pod kontrolou. Díky přesné střelbě a převaze při doskocích se v prvním poločase dostal do vedení až o 19 bodů. Navázal tak na utkání s Bambergem, Gaziantepem a v Rize, ve kterých základ k vítězstvím položil výrazným náskokem po dvou čtvrtinách.

Stejné vedení Středočeši proti Bambergu a Gaziantepu promrhali a výpadku se nevyhnuli ani dnes. V závěrečném dějství se jim přestalo dařit střelecky a Nižnij Novgorod snížil až na sedm bodů. Víc už ale domácím Nymburk nedovolil a vyhrál venku i podruhé v tomto ročníku Ligy mistrů.

"V Lize mistrů nemůžeme čekat, že vyhrajeme v Rusku o čtyřicet bodů. Ale máme relativně mladý tým, a když vedeme, tak asi máme v hlavě ten polštář dvaceti bodů a nehrajeme tak agresivně. Zápas se místo toho snažíme kontrolovat, ale na takové úrovni se to otočí proti vám. Musíme na tom zapracovat," uvedl Bohačík.

Nejlepším střelcem vítězů byl Ivan Almeida s 19 body, ruský tým vedl autor 20 bodů Chavaughn Lewis.

Basketbalová Liga mistrů - 5. kolo:

Skupina C:

Nižnij Novgorod - Nymburk 73:82 (16:23, 28:45, 48:68)

Nejvíce bodů: Lewis 20, Brown 12, Willis 8 - Almeida 19, Bohačík 16, Hankins 12. Fauly: 23:16. Trestné hody: 13/11 - 17/13. Trojky: 6:7. Doskoky: 31:38.

VEF Riga - Bamberg 55:76, Tenerife - Gaziantep 69:67.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články