Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nymburk podlehl doma Kazani, stále nedosahuje na play-off

Nymburk - V první čtvrtině utekli na rozdíl dvaceti bodů, poté již stačilo kazaňským basketbalistům, lídrům skupiny A, jen kontrolovat hru. Nymburští byli po první desetiminutovce vyrovnaným soupeřem, ztrátu však již nedohnali, přestože byli blízko. Jednobodový rozdíl ke konci utkání již nesmazali a podlehli Kazani 88:94. Nymburk prohrál popáté za sebou a zůstává mimo příčky zajišťující play-off.

Na domácích bylo v úvodu vidět, že nejsou v psychické pohodě. Proti Kazani nastoupili s velkým respektem a v útoku dělali velké chyby. Celkem jen za první čtvrtinu ztratili devět míčů, navíc měli problém s útočným doskokem soupeře. Proto už v 9. minutě prohrávali o 20 bodů.

Pak však přišel na palubovku Radoslav Rančík, který ve spolupráci s rozehrávačem Vladem Ilievským začal výrazně trápit hostující obranu. Nymburk se díky tomu chytil a hru vyrovnal. Navíc se střelecky probudil také Chester Simmons (25 bodů), který společně s Rančíkem (23 bodů) postupně ukrajoval z náskoku soupeře.

Dlouho se však nedařilo prolomit dvoucifernou hranici, až v poslední minutě třetí čtvrtiny. Jenže Kazaň dokázala zareagovat a znovu odskočila. V tu chvíli to nevypadalo na závěrečné drama. Ale Nymburk výrazně zlepšil obranu, k čemuž přispěl zejména zkušený Jiří Welsch. Dařily se i těžké střely, Nymburk trefil 13 z 23 pokusů za tři body.

Domácím se povedlo závěrečným náporem snížit minutu před koncem na rozdíl jediného bodu 88:89. Zkušení hosté ale výhru už nepustili, zvláště když půl minuty před koncem Rančík netrefil v dobré pozici střelu, která by udržela Nymburk ještě ve hře.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články