Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Nymburk podlehl Charleroi a Euroligu si nezahraje

Charleroi - Basketbalisté Nymburka na Evropskou ligu nedosáhli. Ve finále kvalifikace podlehli domácímu Charleroi 53:79, na čemž se šesti body, dvěma doskoky a sedmi asistencemi podílel i český reprezentant Jiří Welsch, a čeká je tak znovu Evropský pohár ULEB.

Nymburští basketbalisté
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Zatímco v předchozích zápasech s Banvitem a Chimki Moskva se Nymburk opíral o skvělé starty do utkání, dnes bylo od začátku ve výhodě Charleroi. Po čtyřech minutách vedlo 10:2. Nymburk se sice vzchopil a těsně před koncem první čtvrtiny se ujal vedení 13:12, ovšem to bylo naposledy v utkání.

V úvodu druhé čtvrtiny předvedlo Charleroi sérii 16:4 a získalo uklidňující náskok. Nymburku se přes důraznou obranu nedařila střelba. Trápil se i Chester Simmons, který se nedokázal příliš často prosazovat přes obránce Charleroi v čele s Welschem a utkání zakončil s osmi body. Naopak útok belgického mistra se opíral o dvojici Američanů Chris Hill, Demont Mallet, kteří dohromady zaznamenali 39 bodů. Hill k tomu přidal i 12 doskoků.

Na Nymburku bylo vidět, že se v předchozích zápasech vydal ze všech sil a nemá energii na to se vrátit do zápasu. Charleroi tak neustále zvyšovalo náskok a v závěru si mohlo s fanoušky užívat druhý postup do Evropské ligy za sebou. Naopak Nymburk podruhé za sebou do elitní společnosti neprošel a znovu právě vinou belgického celku.

Loni ho Charleroi vyřadilo již v prvním kvalifikačním kole, které se tehdy hrálo na dva zápasy. Venku Nymburk prohrál 68:79, doma pak zvítězil 73:71, ale to nestačilo. Spolu s Charleroi do Evropské ligy postoupil Galatasaray Istanbul, který vyhrál kvalifikační skupinu A. V jejím finále porazil Lietuvos Rytas 71:63.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články