Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Nymburk po příchodu nového trenéra mění i pivota, Mickelsona nahradí Austin

Nový hlavní trenér basketbalistů Nymburka Oren Amiel udělal první změnu v hráčském kádru. Americký pivot Hunter Mickelson odešel do Legie Varšava a na zkoušku ho nahradí jeho krajan Waverly Austin, který by měl díky 211 centimetrům a 122 kilogramům zvýšit sílu mužstva pod košem.

Utkání Nymburk - Aris Soluň
zdroj: ČTK

Šestadvacetiletý Austin strávil tři roky dosavadní profesionální kariéry ve dvou německých týmech. Nejprve nastupoval za Heidelberg a Eisbären Bremerhaven, kde měl v minulé sezoně průměry osm bodů a čtyři doskoky na utkání. Jeho výhodou je, že má také německý pas.

Mickelson, který přišel do Nymburka v létě ze Svitav, se neprosadil podle představ svých ani trenérů. "Předpokládali jsme, že bude Hunter hrát v podkošovém prostoru především v obraně více silově," vysvětlil důvod ke změně Amiel.

Nový kouč, který nahradil Ronena Ginzburga po jeho odchodu k českému národnímu týmu, si také vybral nového asistenta. Stal se jím devětatřicetiletý Slovinec Aleksandar Sekulič, který v září pomáhal jako asistent k triumfu slovinské reprezentace na mistrovství Evropy. V minulosti jako hlavní trenér vedl například Krku Nove Mesto nebo mládežnické výběry Slovinska.

"Výběr asistenta necháváme vždy na hlavním trenérovi. V této situaci to nebyla lehká práce, protože nebylo snadné najít trenéra, který by se mohl uvolnit. V případě Sekuliče je to správná volba, protože působil u úspěšného slovinského reprezentačního výběru, který vyznává styl podobný tomu našemu," řekl generální manažer Nymburka Rudolf Šimeček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články