Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Nymburk padl na půdě Širokého Brijegu 80:94

Široki Brijeg (Bosna a Hercegovina) - Nymburští basketbalisté nezvládli zápas 9. kola Jadranské ligy na půdě Širokého Brijegu, kde prohráli 80:94. Nepomohlo jim ani 15 bodů posily Vladimíra Štimace. Nymburk tak nevyužil šanci dotáhnout se bodově na čelo tabulky a naopak klesl na sedmou příčku. Nymburk zřejmě doplatil i na únavu z náročného cestování, které kvůli sněhu zabralo přes devatenáct hodin. Především v německém Frankfurtu strávili hráči neplánovaně o devět hodin více, a tak letecky dorazili do dějiště zápasu pomaleji, než kdyby jeli autobusem.

Do utkání přitom Nymburk vstoupil velmi dobře. Pivot Aleš Chán sice měl rychle problémy s fauly a zaskočit za něj musel Štimac, srbský pivot se však rychle chytnul a měl zásluhu na tom, že Nymburk po první čtvrtce vedl o čtyři body.

Záznam utkání Široki Brijeg - Nymburk sledujte zde

Pak však přišel nymburský útlum a bosenský celek další dvě čtvrtiny vyhrál vždy o deset bodů a v podstatě tak rozhodl o svém vítězství. V závěrečné části už hosté neměli sílu ani čas s výsledkem něco udělat. Zvláště když kromě Chána zápas nevyšel ani další tradiční opoře Simmonsovi, který vstřelil jen dva body. Naopak domácí těžili ze skvělé střelby především z delší vzdálenosti.

Široki Brijeg - ČEZ Nymburk 94:80 (20:24, 46:40, 71:55)

Nejvíce bodů: Spralja 19, Pilepič a Morovič po 18, Planinič 12 - Nissim 19, Štimac 15, Nečas 13, Křemen 8. Rozhodčí: Dožai (Chorv.), Rutešič, Lepetič (oba ČH). Fauly: 24:23. Trestné hody: 22/17 - 21/18. Trojky: 9:6. Diváci: 3 000.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články