Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Nymburk oplatil Nancy úvodní porážku

Praha Basketbalisté Nymburka zvítězili v Evropském poháru doma nad Nancy 89:80 a bodově se dotáhli na francouzský celek na druhém místě tabulky skupiny C. Navíc mají lepší vzájemné zápasy, neboť úvodní duel na soupeřově půdě prohráli jen o dva body.

Utkání Nymburk - Nancy
zdroj: ČTK

"Potřebovali jsme zvítězit alespoň o tři body, proto bylo důležité, že jsme šli do koncovky s větším náskokem a nemuseli jsme v útoku nikam spěchat. Soupeř se uchyloval k faulům a chodil do zběsilých střel a my si náskok udržovali," uvedl zkušený pivot Petr Benda.

Nymburk si opět výrazně přiblížil postup do další fáze. "Na začátku sezony jsme říkali, že budeme potřebovat šest výher, tedy vyhrát všechno doma a jeden zápas venku. A to se zatím potvrzuje. Pořád si myslím, že těch šest vítězství bude stačit na postup, ale ještě nám dvě chybí a nemáme nic jistého. Skupina je hodně vyrovnaná a tím, že každý může porazit každého, musíme vyhrát co nejvíc utkání," dodal Benda.

Nymburští vlétli do zápasu ve slušně zaplněné Tipsport Aréně bez bázně, výborně stříleli a v páté minutě si po koši Petra Bendy na 12:6 bral trenér Nancy první oddychový čas. Po něm přešli hosté do zónové obrany a okamžitě přišla jejich šňůra 10:0, obrat ve skóre a time out na druhé straně. Domácí podržel dvěma koši pivot Stutz, a když se trefil Jiří Welsch v závěru první čtvrtiny z dálky, vedl Nymburk 21:19.

Druhá desetiminutovka byla z pohledu střelby pro českého mistra ještě lepší. Dařilo se hlavně americké dvojici Washington - Burns, která dostala domácí do šestibodového náskoku. V poločasu šli hráči Nymburka do šaten s vedením 49:40.

Nancy dál často měnilo zónovou obranu za osobní a naopak. Nymburští si vždy vytvořili mírný náskok, v jednu chvíli dokonce až 12 bodů (62:50), ale hosté pokaždé našli odpověď přesnou střelou z dálky nebo povedeným nájezdem a vrátili se do zápasu. Po dvou inkasovaných trojkách v závěru třetí desetiminutovky se domácí trenér Kemzura zle obořil na Luboše Bartoně a při následném time outu ho vystřídal.

Nancy stále mírně ztrácelo, ale nevzdávalo se a vedeno jedním z lídrů užitečnosti soutěže Dariusem Adamsem se drželo stále na dostřel. V úvodu poslední čtvrtiny se znovu přiblížilo na rozdíl tří bodů (68:65), ale Nymburk zabral a blíže už se hosté nedostali.

Střelecky se nejvíce dařilo Washingtonovi a podkošovému triu Benda, Burns, Stutz, kteří se všichni dostali do dvouciferných čísel. Hosty táhl hlavně dvacetibodový Adams a Gladyr s 15 body.

Nymburk - Nancy 89:80 (21:19, 49:40, 66:58)

Nejvíce bodů: Washington 16, Stutz a Benda po 12, Burns 11 - Adams 22, Gladyr 17, Zianveni a Falker po 11. Fauly: 17:16. Trestné hody: 15/13 - 14/8. Trojky: 6:8. Doskoky: 34:42.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články