Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Nymburk opanoval základní část bez jediné prohry

Nymburk  Basketbalisté Nymburka prošli základní částí NBL bez jediné porážky. V posledním zápase, dohrávce osmého kola, dnes obhájci mistrovského titulu zvítězili doma nad Ostravou výrazným rozdílem 87:53 a udrželi stoprocentní úspěšnost. 

Nymburk - Kazaň
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Nymburk vzhledem k nabitému mezinárodnímu kalendáři odehrál v lize 22 zápasů, ostatní týmy o dvacet více. Už dříve bylo rozhodnuto o čtvrtfinálových dvojicích, které vytvoří ProstějovKolín, Pardubice  Ústí nad Labem, OpavaDěčín a znovu na sebe narazí právě Nymburk s Ostravou. První zápasy jsou na programu v pátek, hraje se na tři vítězství.

Nymburský trenér Kestutis Kemzura poznamenal, že na rozdíl od předchozího zápasu ve Svitavách, kde favorizovaní Středočeši vyhráli až po prodloužení, se tentokrát hráči soustředili už od začátku. "Jsme rádi, že jsme zakončili základní část bez porážky, ale play-off bude zase nová soutěž, takže můžeme zapomenout na to, čeho jsme dosáhli předtím. K poslední části sezony musíme přistoupit naprosto seriózně," zdůraznil Kemzura.

Ostravský kouč Dušan Medvecký ani nečekal, že by hosté mohli odehrát vyrovnaný duel. "Zápas se vyvíjel tak, jak měl, Nymburk je někde jinde. Ukázal nám, co je to basketbal, a myslím, že to byla určitě pozitivní zkušenost. Nymburk musí mít strašně špatný den a my hrát na 120 procent, abychom tu něco uhráli," konstatoval.

Nymburk – Ostrava 87:53 (29:15, 47:26, 69:39)

Nejvíce bodů: Houška a Hruban po 14, Benda a Palyza po 10 Ruach 11, Zbránek 10, Číž 9. Rozhodčí: Dolinek, Hošek, Galajda. Fauly: 14:12. Trestné hody: 13/11 15/12. Trojky: 8:5. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články