Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Nymburk odolal závěrečnému nátlaku Pardubic a v NBL má po 18 titulech bronz

Hráči Nymburka získali v Národní basketbalové lize bronz a alespoň trochu zachránili nepovedenou sezonu, ve které se poprvé po 21 letech nedostali do finále. V odvetném utkání na palubovce soupeřů zvládli finální tlak a Pardubice porazili po výsledku 99:81 2:0 na zápasy.

Je nám líto, video expirovalo.
Závěr utkání o bronz

Obě mužstva se musela před utkáním o bronz vyrovnávat se zklamáním po vyřazení v dramatické semifinálové sérii.

Pardubice vypadly po sedmém zápase s Děčínem, Nymburk o den později v pondělí podlehl Opavě. Poprvé od roku 2002 chybí ve finále, stejně jako tehdy nakonec obsadil třetí místo.

"Chtěli jsme jinou medili než bronzovou, ale chtěl bych kluky pochválit za to, jak k sérii přistoupili. Dokázali v sobě najít nějakou hrdost," řekl trenér Nymburka Ladislav Sokolovský.

"I když je to třetí místo, tak vždy je lepší končit výhrou. Teď za tím musíme udělat tlustou čáru a začít se dívat dopředu a poskládat mužstvo tak, abychom se vrátili na trůn. Uvidíme, jestli u toho budu já, protože jsem pod tím také podepsaný," dodal Sokolovský.

Pardubice se do semifinále NBL dostaly po pěti letech, další senzaci na úkor hegemonů posledních let však nezpůsobily. "Byli jsme blíž finále než medaili," konstatoval kouč Dino Repeša.

Ocenil i Petra Šafarčíka, jenž hrál navzdory zranění. "Měl kotník jako meloun, ale chtěl s námi končit sezonu na hřišti," řekl.

Finále rozehrála lépe Opava, přemožitel Nymburka vyhrál v pátek v Děčíně 80:76. Série na tři výhry pokračuje v neděli v Opavě.

Basketbalová liga mužů - o 3. místo, 2. zápas:

Pardubice – Nymburk 81:99 (14:30, 40:56, 59:74) Nejvíce bodů: Neal 16, Švrdlík a Vrábel po 13 - Tůma 18, Autrey 17, Palyza 16. Konečný stav série: 0:2.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články