Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nymburk nezaváhal a v Europe Cupu je nadále bezchybný. Doma porazil Sabah

Nymburští basketbalisté vyhráli i svůj třetí duel v Europe Cupu. Na domácí půdě porazili tým Sabah Baku po jasném průběhu 95:61. Svěřenci trenéra Francesca Tabelliniho stejně jako v minulém domácím duelu před týdnem proti Mornar Baru nepustili soupeře ani jednou do vedení. Další zápas je čeká za týden ve středu od 18:30 opět doma proti tureckému Bahcesehiru Istanbul.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Nymburk – Sabah

Double doublem se podílel na úspěchu bronzového týmu minulé ligové sezony Thomas Bell, který byl s 15 body spolu se dvěma hráči poražených Artjomsem Butjankovsem a Kyvonem Davenportem nejlepším střelcem utkání a přidal deset doskoků. Na dvouciferný počet bodů dosáhli za vítěze také Ty Gordon (13), Spencer Svejcar (12) a Sukhmail Mathon (10).

Nymburk se od začátku držel ve vedení. V 7. minutě vedl po Svejcarových dvou trojkách za sebou 15:4 a v první čtvrtině měl dvakrát už i čtrnáctibodový náskok. Sabah sice na přelomu s druhou desetiminutovkou odpověděl šňůrou 7:0 a dokázal snížit na rozdíl osmi bodů, ale do poločasu díky trojkám Františka Rylicha a Davida Collinse šli domácí s vedením 46:30.

Ve třetí čtvrtině Středočeši unikli už na 22 bodů, o což se postaral trefou z dálky Ondřej Sehnal. Skóre jednoznačného utkání Nymburk v závěru dovršil sedmi body v řadě díky trojkám Rylicha a Dávida Nováka, mezi kterými ještě proměnil jeden trestný hod ze dvou Collins.

ERA Nymburk – Sabah Baku 95:61 (24:11, 46:30, 66:47)

Nejvíce bodů: Bell 15, Gordon 13, Svejcar 12 – Butjankovs a Davenport po 15, Marčinkovič 13.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články