Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Nymburk neuspěl na palubovce Avellina a v LM se propadl do dolní poloviny tabulky

Třetí porážku z pěti odehraných zápasů si v Lize mistrů připsali basketbalisté Nymburku. Český mistr tentokrát nestačil na Avellino, na jehož palubovce padl 63:80. Neúspěch ho posunul do dolní poloviny tabulky skupiny D, kde mají shodnou bilanci jako další tři týmy. Před svým dalším soupeřem Ostende je jen díky lepšímu skóre.

Quincy Diigs z Nymburku
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Nymburk šel do utkání se snahou zopakovat minulou venkovní výhru v Bonnu. A proti oslabenému italskému celku bez tří klíčových hráčů si věřil, jenže trenér Oren Amiel rovněž nemohl nasadit nejsilnější sestavu, protože mu chyběl kapitán Pavel Pumprla. Navíc se nedařilo zastavit amerického střelce domácích Jasona Riche, který nakonec nasbíral 23 bodů.

Avellino tak začalo brzy utíkat a už v první čtvrtině získalo náskok devíti bodů. Nymburk se sice ve druhé čtvrtině chytnul a držel se ve hře, ale snížil jen na 34:38. Pak však Italové znovu rychle utekli na 13 bodů a výhru už nepustili. Naopak v závěru ještě skóre navýšili.

I proto, že Nymburku se proti dobré obraně Avellina nedařila střelba a ani souhra. Za celý zápas nasbíral jen 10 asistencí a musel se více spoléhat na individuální akce. Střelbu měl jen 36 procent. Dařilo se pouze Vojtěchovi Hrubanovi, který byl s 18 body za čtyři trojky z pěti pokusů nejlepším střelcem hostů.

Avellino - Nymburk 80:63 (23:14, 42:36, 61:50)

Nejvíce bodů: Rich 23, Wells 19, Filloy 16 - Hruban 18, Lawrence 12, Ray 10, Peterka 7.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články