Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Nymburk nestačil na euroligový Partizan

Bělehrad - Basketbalisté Nymburka ve 20. kole Jadranské ligy podlehli na palubovce euroligového celku Partizan Bělehrad 75:86. V týmu vítězů kvůli zranění chyběl Jan Veselý, který si ve čtvrtečním utkání proti italské Sieně pochroumal kotník. Nymburk v Jadranské lize nenavázal na minulé vítězství nad Cibonou Záhřeb. Dnes mu nepomohlo ani 19 bodů Pavla Pumprly, společně s domácím Curtisem Jarrelsem nejlepšího střelce utkání. Partizan i bez Veselého si naopak v hale Pionir částečně spravil chuť, když zabral po předchozích třech prohrách v osmifinálové skupině Evropské ligy.

Bělehradský klub se s bilancí třinácti výher a sedmi porážek dělí o vedení v Jadranské lize se slovinskou Krkou Novo Mesto. Nymburk má devět výher a jedenáct nezdarů, tedy stejnou bilanci jako další čtyři celky, ale díky lepšímu skóre jsou sedminásobní čeští šampioni devátí.

Záznam utkání KK Partizan Bělehrad - ČEZ Basketball Nymburk sledujte zde.

Nymburk nezopakoval senzační výhru nad Partizanem z listopadového prvního vzájemného duelu v Pardubicích. Úřadující šampion Jadranské ligy si tentokráte pohlídal už začátek duelu a rychlou šňůrou a vedením 8:0 Nymburk zatlačil do kouta. Po první čtvrtině si udržoval vedení o osm bodů, před poločasem jej ještě těsně navýšil a na konci třetí desetiminutovky bylo manko Středočechů už patnáctibodové. Domácí v Jadranské lize s přehledem došli za třetí výhrou za sebou.

V dresu Partizanu měli hned čtyři hráči dvouciferný bodový zápis, srbský celek jasně vyhrál i na doskoku. Hosté se zase ale blýskli deseti přesnými trojkovými pokusy.

Partizan Bělehrad - ČEZ Nymburk 86:75 (21:13, 45:34, 67:52)

Nejvíce bodů: Jerrells 19, Gist 17, Milosavljevič 15, Kečman 12 - Pumprla 19, Slezák 16, Benda 12, Lenzly 9. Fauly: 16:24. Trestné hody: 26/19 - 16/15. Trojky: 5:10.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články