Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Nymburk nebude startovat ve VTB lize, soustředí se na Ligu mistrů

Praha - Basketbalisté Nymburka se nepřihlásili do nové sezony VTB ligy. Nebudou ji hrát poprvé od roku 2011. Český šampion se chce plně soustředit na novou Ligu mistrů organizace FIBA a také na účast v domácí NBL, kde Nymburk odehraje poprvé od sezony 2012/13 kompletní program.

"Na příští sezonu jsme přihlášku do VTB ligy nepodali. Důvodem jsou vysoké náklady spojené s účastí v soutěži. Je s tím spojené i to, že v domácí lize se v následující sezoně zúčastníme kompletního programu," řekl člen představenstva nymburského klubu Ondřej Šimeček.

"VTB liga však měla o naše setrvání velký zájem. I vzhledem k našim úspěchům v soutěži máme dveře zpět otevřené," dodal a budoucí návrat týmu do VTB ligy nevyloučil.

Nymburk již patřil k tradičním účastníkům ruské soutěže otevřené pro týmy z ostatních zemí. V uplynulé sezoně poprvé postoupil do play-off, ale ve čtvrtfinále prohrál s pozdějším vítězem CSKA Moskva.

V minulých letech Nymburk kvůli účasti vynechával část české ligy i Český pohár, tentokrát se však vedení klubu rozhodlo naplno soustředit na české soutěže a nově vzniklou Ligu mistrů, do které se Nymburk přihlásil.

Vedle Nymburka se nepřihlásily do VTB ligy ani gruzínské Tbilisi či finská Loimaa. Přibude naopak jeden nováček. V příští sezoně tak VTB ligu bude hrát čtrnáct mužstev místo dosavadních šestnácti.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články