Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Nymburk navázal na úspěch v LM a nezaváhal v Ostravě, v NBL se posunul na třetí místo

Po úterním premiérovém vítězství v Lize mistrů se basketbalisté Nymburku radovali i v domácí soutěži. V Ostravě vyhráli 97:86 a v tabulce poskočili na třetí místo. Slezané jsou desátí.

Junathaen Watson z Nymburku v akci
zdroj: facebook.com/Basketball Nymburk

Mistrovský Nymburk zlomil vyrovnaný zápas v poslední čtvrtině, do níž nastoupil šňůrou 11:0, ovládl ji 31:22 a v sedmém utkání v sezoně si připsal páté vítězství. Nejlepším střelcem vítězů byl se 17 body Marek Klassen, lepší bilanci měla v duelu hned trojice domácích hráčů v čele s autorem 24 bodů Alexandarem Radukičem. Další Ostravané se ale výrazněji neprosadili, v dresu Nymburku naopak dala více než 10 bodů pětice basketbalistů. Hostující lavička přehrála domácí 42:9.

"Věděli jsme, že nás tu nebude čekat nic lehkého. Do ideální formy nám ještě pořád něco chybí. Tentokrát jsme nedokázali pokrýt zejména tři klíčové hráče Ostravy, ačkoli jsme se na ně připravovali. Na to se musíme příště ještě více soustředit. Když dokážeme v Lize mistrů zastavit klíčové hráče s kvalitou Euroligy, tak by to mělo jít i v Ostravě," zhodnotil zápas trenér Nymburka Ladislav Sokolovský.

Spokojen byl s bojovností svých svěřenců. "Celkem jsme dali 97 bodů, přestože naše úspěšnost nebyla nijak zázračná. To je také pozitivní. Teď bude čas pracovat na obraně a postupném útoku," plánoval před reprezentační pauzou.

Basketbalová Kooperativa liga mužů – 8. kolo:

Ostrava - Nymburk 86:97 (26:29, 46:50, 64:66)
Nejvíce bodů:
Radukič 24, Morgan 22, Majerčák 20 - Klassen 17, Kříž a Simmons po 14.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články