Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Nymburk nastřílel Bonnu přes 100 bodů a dotáhl se na Besiktas

Basketbalisté Nymburku v 10. kole Ligy mistrů potvrdili, že se jim v poslední době nadmíru daří, porazili 106:98 Bonn a připsali si pátou výhru za sebou. V čele neúplné tabulky skupiny D mají stejně bodů jako vedoucí Nanterre a dosavadní lídr Besiktas Istanbul, který dnes nečekaně prohrál 96:99 na palubovce Zielone Góry.

Nymburk - Bonn
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Nymburk měl od začátku zápas s německým soupeřem pod kontrolou a ani jednou neprohrával. Na konci prvního poločasu odskočil soupeři na rozdíl deseti bodů a náskok si udržoval až do konce. V závěrečné čtvrtině se domácím dokonce podařilo navýšit vedení na 18 bodů, ale v závěru dovolili Bonnu skóre zkorigovat.

"Byl to náš první zápas v Lize mistrů po vánoční pauze a to nikdy nevíte, co čekat. Je to, jako když otvíráte bonboniéru," řekl trenér Nymburku Oren Amiel. "Jeden moudrý trenér mi kdysi řekl, že když hráči trefují koš, tak z vás udělají dobrého kouče, a dneska koš trefovali. Navíc jsme v útoku hráli chytře, kombinovali a více méně jsme zápas kontrolovali," dodal.

Na vítězství se 24 body podílel Dardan Berisha, dalších 18 přidal Petr Benda. Výhra mohla Východočechům zajistit i nejhůře šesté místo v tabulce a s ním spojenou účast v Evropském poháru FIBA, ale dosud poslední Zielona Góra se udržela ve hře.

Nymburk má na třetí příčce 17 bodů stejně jako Besiktas a Nanterre, které na rozdíl od tureckého celku potvrdilo roli favorita a Aris Soluň porazilo 91:63. Od řeckého klubu dělí vedoucí trojici tři body, zbývající celky ve skupině mají o další bod méně.

Nymburk - Bonn 106:98 (30:24, 55:45, 78:68)

Nejvíce bodů: Berisha 24, Benda 18, Hruban 15, Ray 14 - Gamble 18, Zubčič 17, Klein 13.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články