Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nymburk na úvod porazil slovenského mistra Levice

Levice (Slovensko) - Basketbalisté Nymburka vstoupili do nové sezony vítězstvím 74:64 v předehrávce 5. kola české Národní ligy na půdě úřadujícího slovenského mistra Levic. A to i přesto, že se příliš nedařilo novým zahraničním posilám, a zápas tak v útoku odtáhli hlavně čeští hráči. V bouřlivém prostředí levické haly začali nymburští hráči hodně nervózně a měli problém dát koš ze hry. Poprvé se jim to povedlo až po pěti minutách hry, kdy Benda snížil na 8:13. V ofenzivě se nedařilo především americkým posilám.

Nymburk (v červeném)
zdroj: isifa/VLP autor: Luboš Jeníček

Útok však táhly české opory Pumprla, Benda a kapitán Sokolovský, kteří se postarali o 32 ze 41 bodů Nymburka v první půli. Stáli i za šňůrou 10:0 z úvodu druhé čtvrtiny, kdy Nymburk nedovolil domácím šest minut skórovat, a vymazal tak osmibodovou ztrátu. Levice nepřesnou střelbou z čáry trestného hodu navíc nedokázaly těžit z toho, že rozhodčí až příliš úzkostlivě pískali mnoho faulů. Nymburk tak v poločase vedl o sedm. 

V nastoleném trendu pokračoval i po změně stran a náskok postupně navyšoval. Trenér Ronen Ginzburg si mohl dovolit protočit sestavu, ušetřit tak síly opor na páteční kvalifikaci o Euroligu a vyzkoušet si různé varianty hry například se třemi rozehrávači. Až pět minut před koncem Levice, které už v pátek prohrály v další předehrávce s Prostějovem, zápas zdramatizovaly, ale Nymburk i zásluhou útočných doskoků nápor odvrátil a dovedl zápas k vítězství.

 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články