Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Nymburk na půdě favorizované Gran Canarie prohrál 54:69

Las Palmas (Španělsko) - Basketbalisté Nymburka podlehli v osmifinálové skupině Evropského poháru ULEB na půdě Gran Canarie 54:69. Středočeši měli mizernou druhou čtvrtinu, prohrávali už o 24 bodů, a přestože dokázali v závěru ztrátu skoro smazat, tým z Kanárských ostrovů jejich hru vabank nakonec ztrestal a letošní domácí neporazitelnost si vzít nenechal. Po třech zápasech mají Nymburští v tabulce jedinou výhru a jsou třetí.

Nymburku nevyšel už samotný úvod zápasu a ve třetí minutě prohrával už 0:12 především vinou četných ztrát. Pak se ale český tým zvedl, začal nutit Španěly k faulům a do první pauzy dokázal ztrátu takřka vymazat. Totéž se opakovalo i ve druhé části, ovšem s rozdílným závěrem. Nymburk byl po většinu druhé desetiminutovky zcela neškodný, zahazoval i jasné pozice a za toto období dal jen osm bodů, což v kombinaci s mnohem účinnější ofenzivou a přesnými trojkami domácích vyhnalo rozdíl ve skóre do hrozivých výšin.

Když se nedařily dvojky, zkusili po pauze nymburští trojky, jenže i tady pohořeli, nejčastěji Sokolovský s Lenzlym, a během chvilky prohrávali už o 24 bodů. Až v závěru třetí části se začalo hostům dařit a nečekaně se ocitli zpátky ve hře. V 31. minutě snižoval Sokolovský trojkou na 46:56 a i když se hra záhy zamotala do spousty nepřesností a nápor Nymburka na čas zeslábl, tři minuty před koncem snížil Lee na pouhé čtyři body.

Hra vabank ale Nymburku už nevyšla, protože mu trojkové pokusy nevycházely a jeho taktické fauly domácí neomylně trestali. Nakonec rozdíl ve skóre opět narostl a tým kouče Muliho Kacurina odešel s prázdnou. Odveta se španělským celkem čeká českého mistra za dva týdny. K uchování šance na postup musí zvítězit.

Gran Canaria - ČEZ Nymburk 69:54 (20:18, 42:25, 56:42)

Nejvíce bodů: Caroll 22, McDonald 12, Savane 9 - Lenzly 15, Lee a Sokolovský po 11. Rozhodčí: Gkontas (Řec.), Kowalski (Pol.), Milojevik (Mak.). Trestné hody: 13/9 - 16/12. Fauly: 20:18. Trojky: 8:6. Diváci: 4118.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články