Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nymburk jede do Petrohradu s cílem postoupit do Final Four

Petrohrad - Historický úspěch, či poslední utkání v evropských pohárech této sezony čeká basketbalisty Nymburku dnes v Petrohradu. Proti domácímu Spartaku bude český mistr usilovat o smazání čtyřbodového manka z úvodního čtvrtfinále Evropského poháru ULEB a následný premiérový postup na závěrečný turnaj Final Four.

ČEZ Nymburk - Spartak Petrohrad
zdroj: ČTK autor: Mlejnková Alexandra

Nymburk v úvodním zápasu v Pardubicích prohrál 64:68, ovšem v třetí třetině už ztrácel 14 bodů. Pak ale český celek zabral a závěrečným náporem vykřesal naději pro odvetu.

"Můžeme být rádi, že ten rozdíl nebyl o 20 bodů. Zápas se k tomu vyvíjel. Čtyři body jsou hratelné. Hráči Petrohradu jsou určitě nervózní, že není nic rozhodnuto. Bylo by dobré mít vydařený vstup do odvety, abychom je znervózněli ještě více, pak se nám bude hrát ještě lépe," uvedl nymburský křídelní hráč Pavel Pumprla. Ten si v prvním utkání poranil kotník, pro odvetu by ale měl být připraven.

Nymburk už v této sezoně v Petrohradu hrál v říjnu v rámci VTB ligy a prohrál 62:79. "Ale větší manko jsme nabrali až v závěru, jinak jsme tam hráli dobrý zápas. A doma jsme je porazili a teď s nimi o čtyři body prohráli, takže jsme se přesvědčili, že s Petrohradem jde hrát vyrovnaný basket. Rozhodně máme šance. Čtyři body v basketu nic neznamenají, to jsou dva útoky. Oni budou nervózní, naopak my nemáme co ztratit, můžeme tam jet s čistou hlavou a pokusit se o malý zázrak," dodal Pumprla.

I v táboře Petrohradu vědí, že v odvetě je čeká ještě hodně práce. "Náskok čtyř bodů nic neznamená, protože Nymburk je silný v útoku a je schopný vyhrát kdekoli a proti komukoli. Pokud ale předvedeme podobnou obranu jako v prvním duelu, pak máme šanci," uvedl kouč Petrohradu Jure Zdovc.

Český celek si bude muset dát pozor především na rozehrávače Patricka Beverleyho, který byl před týdnem klíčovou postavou Petrohradu při rozhodujícím náporu v třetí čtvrtině. Navíc se po utkání dostal do sporu s rozehrávačem Nymburka Eugenem Lawrencem, a tak bude mít o motivaci postaráno. Nymburk naopak bude znovu spoléhat na Chestera Simmonse, který v prvním duelu zaznamenal 23 bodů a individuálními akcemi překonával agresivní obranu Spartaku.

Utkání v Petrohradu začne v úterý od 17:00. Pokud Nymburk vyhraje o čtyři body, bude se prodlužovat. Jakékoli vyšší vítězství znamená postup Středočechů, porážka, remíza nebo výhra o tři a méně bodů ukončí českým mistrům letošní působení v Eurocupu. Postup by pro Nymburk zároveň znamenal udržení šance na účast v elitní Evropské lize, kam zamíří vítěz závěrečného turnaje.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články