Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Nymburk je v semifinále, naděje Děčína proti Svitavám žije

Nymburským basketbalistům podle očekávání stačily čtyři zápasy k postupu do semifinále NBL přes Kolín. Ten poslední vyhráli obhájci titulu na palubovce středočeského rivala 99:71. Pokračování série si vynutili děčínští hráči, kteří porazili Svitavy těsně 78:77.

Basketbalisté Nymburku
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Nymburk těžil z drtivé podkošové převahy (doskoky 52:31) a vyrovnaného kádru, mezi který trenér Oren Amiel rovnoměrně rozdělil čas na palubovce. Všech dvanáct hráčů se zapsalo mezi střelce, pět jich skórovalo dvouciferně, z toho čtyři náhradníci.

Nejlepší byl se 14 body Alex Davis. Kolínský ostrostřelec Lee Skinner dal 20 bodů, jeho tým tentokrát předčil favorita alespoň v počtu tříbodových košů, kterých trefil 13.

Svitavy kráčely před vlastními fanoušky za postupem a do poslední části vstoupily s náskokem devíti bodů. Děčín ale zabral, čtyři minuty před koncem vyrovnal a závěrečnou přetahovanou rozhodl dvoubodovým pokusem 18 sekund před koncem Tomáš Pomikálek, s 15 body nejlepší střelec týmu. Stejnou bilanci měl v domácím mužstvu Pavel Slezák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články