Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nymburk je stále neporazitelný, Děčín mu však zatopil. Po třetí čtvrtině vedl

Před třetí čtvrtinou ještě prohrávali o tři body a schylovalo se k senzaci. Basketbalisté Nymburka ji však nedopustili a uhájili ligovou neporazitelnost i v šestém kole nadstavby, v duelu v Děčíně ale výhru zachraňovali až v poslední čtvrtině. Úřadující šampioni prohrávali na severu Čech o tři body, závěrečnou část ale vyhráli 27:4 a nakonec soupeře porazili dvacetibodovým rozdílem 94:74.

Petr Benda z Nymburku
zdroj: ČTK autor: Šváb David

Děčínští basketbalisté dlouho drželi s favorizovaným soupeřem krok a zdálo se, že se jim podaří utnout černou sérii. V lize ale nakonec utrpěli osmou porážku za sebou, v součtu s pohárem dokonce desátou. Nymburk naopak přidal 37. vítězný duel v řadě.

"Děčín odehrál výborný první poločas, kdy nás přehrával, trefoval se a hrál skvěle. Naštěstí jsme se pak uklidnili, ve druhé půli jsme zpevnili obranu, více jsme si půjčovali míč a měli jsme na konci více energie," shrnul zápas hráč Nymburka Martin Peterka.

Děčín nezachránil ani nejlepší střelec zápasu Lamb Autrey, který nasbíral 21 bodů a přidal deset doskoků. Hosty střelecky táhla dvojice Vojtěch Hruban, Jaromír Bohačík, kteří shodně nastříleli 19 bodů. Bohačík byl úspěšný především z dálky a proměnil pět ze sedmi tříbodových pokusů.

"Finální výsledek je vzhledem k utkání pro nás krutý. Ve 35. minutě bylo utkání otevřené, ale nám došly síly, zatímco Nymburk si může dovolit protočit celou sestavu a do druhé půle poslat čerstvé hráče," posteskl si trenér Děčína Pavel Budínský. "My ale podali jeden z nejlepších našich výkonů," pochválil své svěřence.

Basketbalová liga mužů - 6. kolo nadstavby, skupina A1:

Děčín - Nymburk 74:94 (31:23, 48:51, 70:67)

Nejvíce bodů: Autrey 21, Carlson 17, Grunt a Šiška po 8 - Hruban a J. Bohačík po 19, Benda 11, Myers 10.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články