Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Nymburk je po vysoké prohře s Kazaní na pokraji vyřazení

Praha - Basketbalisté Nymburku v úvodním zápase osmifinále Evropského poháru prohráli vysoko 58:91 s favorizovanou Kazaní a jsou prakticky ze hry o postup. Český mistr by musel za týden v odvetě v Rusku zvítězit o 34 bodů, Kazaň přitom v této sezoně doma ještě nezaváhala.

Nymburk - Kazaň
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Hosté v pražské Tipsport Areně potvrzovali od začátku roli favorita. Za Nymburk se dlouho prosazovali jen Radoslav Rančík a Tre Simmons. Domácí drželi krok jen v první čtvrtině, pak však zásluhou bývalého hráče NBA Andrewa Goudelocka odskočila Kazaň do dvouciferného náskoku.

"Bez komentáře. Na cokoliv se mě zeptáte, odpovím na to: No comment," řekl z vysoké prohry viditelně zklamaný Rančík. "Ani já k tomu nemám co dodat: rozstříleli nás," přidal trenér Kestutis Kemzura. "Nedokázali jsme ubránit Goudelocka a nehráli jsme tak, jak umíme," dodal.

Nymburk se sice ještě pokusil vrátit do zápasu a snížil na pět bodů, ale Kazaň ještě do poločasu znovu utekla, navíc ve třetí čtvrtině manko narostlo už na dvacet bodů a o vítězi bylo jasno. "Postup od nás nikdo nečekal, ale taková prohra bolí," uvedl Kemzura. "Klukům jsem proto v kabině řekl, že musí zvednout hlavu, protože v odvetě musíme hrát o naši hrdost," prohlásil. Nymburk se proti velmi dobré obraně hostů těžko dostával do lepších střeleckých pozic a ztráta dál narůstala.

Naopak na druhé straně nadále úřadoval Goudelock, autor 36 bodů. Nejlepším střelcem Nymburka byl se 17 body Simmons. "Nechali jsme rozstřílet jejich největší hvězdu, přestože jsme se na něj připravovali. A když takový hráč dá pár těžkých střel, tak se těžko zastavuje," řekl Petr Benda. "Musíme zlepšit hlavně obranu. Protože když budeme hrát v odvetě v Kazani jako dneska, tak můžeme odjet s podobným rozdílem i z Ruska," přidal. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Nymburk - Kazaň

První utkání osmifinále Evropského poháru basketbalistů:

ČEZ Basketball Nymburk - Unics Kazaň 58:91 (15:20, 35:46, 47:67)

Nejvíce bodů: Simmons 17, Rančík 13, Massamba 9 - Goudelock 36, Zisis 15, Kaimakoglu 12. Rozhodčí: Ortiz (Šp.), Nuran (Tur.), Mattioli (It.). Fauly: 22:23. Trestné hody: 23/20 - 21/17. Trojky: 4:12. Diváci: 700.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články