Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nymburk jasně porazil Hradec a ještě pošetřil síly svých opor

Nymburští basketbalisté vstoupili do nového roku jasnou výhrou 100:71 nad Hradcem Králové. Favorit rozhodl už v první půli a poté mohl šetřit síly na velmi náročný lednový program, kdy Nymburk čeká jedenáct zápasů během 23 dnů.

Basketbalisté Nymburku
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Hradec sice začal dobře a chvíli vedl, ale pak měl problémy s tlakem domácích, ztrácel míče a inkasoval jednoduché koše, což dostalo Nymburk do pohody. Domácí celkem zaznamenali 37 bodů po soupeřových ztrátách a 24 bodů po útočných doskocích.

Střelecky se dařilo reprezentantovi Vojtěchu Hrubanovi, který za osmnáct minut nastřílel sedmnáct bodů.

Ve druhé půli po něm převzal štafetu další reprezentant Martin Peterka, pro něhož šlo o speciální zápas, jelikož Hradec koučuje jeho otec Lubomír Peterka a kapitánem Sokolů je jeho bratr Ondřej.

Rodinu ale nešetřil a rovněž zaznamenal sedmnáct bodů, což byl jeho druhý nejlepší výkon v sezoně. Ještě o bod více dal v říjnu rovněž proti Hradci.

"Vstoupili jsme do utkání velmi slušně, ale Nymburk postupně přebíral otěže a ukázal jednoznačný rozdíl. Druhý poločas už se jen dohrával, ale jsem rád, že jsme to nevypustili, na víc to však dnes nebylo," připustil kouč Hradce Lubomír Peterka.

"Nikdy si na to nezvyknu. Před zápasem jsem se cítil hrozně divně. Byl jsem zvyklý hrát s bráchou a pod tátou, teď stojím proti nim. Je to zvláštní. Ale daří se mi proti nim. Chtěl jsem jim naložit co nejvíce, abych se doma mohl chlubit já," řekl Peterka.

Basketbalová Kooperativa liga mužů - 17. kolo:

Nymburk - Hradec Králové 100:71 (29:20, 58:37, 81:55)

Nejvíce bodů: Hruban a M. Peterka po 17, Cosey 12, Pumprla 10 - Lošonský 16, Sedmák 14, Stamenkovič 9.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články