Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Nymburk i potřetí zdolal Pardubice a může se těšit na finále s Děčínem

Nymburk - Basketbalisté Nymburka uzavřeli semifinálovou sérii s Pardubicemi výhrou 79:58 ve třetím zápase, ve finále NBL je stejně jako v minulém roce čeká Děčín. Ve finále budou Středočeši útočit na třináctý ligový titul v řadě.

Michael Dixon v dresu Nymburku
zdroj: ČTK autor: Ladislav Adámek

Třetí semifinálová výhra svěřenců Ronena Ginzburga se nerodila úplně lehce. Pardubice totiž vstoupily do zápasu odvážně a v polovině úvodní čtvrtiny vedly až o sedm bodů, domácí ale poté brzy srovnali a utkání už nepustili. V závěrečných pěti minutách už mistrovský tým nedovolil soupeři vstřelit ani koš a rozdíl tak narostl na konečných 21 bodů.

Opakování loňské finálové série odstartuje 18. května. "Děčín podával celou sezonu kvalitní výkony, ve finále je zaslouženě. Očekávám velmi těžkou sérii, soupeř se podle mě poučí z té loňské, v níž druhý a třetí zápas dopadl jednoznačně v náš prospěch. Máme nyní týden na to, abychom si odpočinuli a připravili se na finále," konstatoval nymburský kapitán Jiří Welsch.

"Jsme ve finále, splnili jsme cíl. Musím pochválit Pardubice, odehrály tady lepší zápas než ten první. Věděli jsme, že když budou postrádat svého nejlepšího hráče (Autreyho), výkony ostatních půjdou nahoru a to se potvrdilo. Na druhou stranu jsme se dostali pod tlak z naší nepozornosti na začátku zápasu. Nakonec rozhodla zkušenost a kvalita některých našich hráčů," řekl nymburský kouč Ronen Ginzburg.

Je nám líto, video expirovalo.
Nymburk splnil v sérii s Pardubicemi roli favorita

Semifinále play off basketbalové ligy mužů - 3. zápas:

Nymburk - Pardubice 79:58 (15:15, 38:26, 55:48)

Nejvíce bodů: Benda 19, Welsch 17, Randle 14 - Wall 14, Pandula 12, Švrdlík 8. Konečný stav série: 3:0.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články