Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nymburk hrál lépe než Děčín. V odvetě může prohrát i o 10 bodů

Děčín – Vedení ve finálové sérii NBL se ujali basketbalisté Nymburku. V prvním utkání porazili své děčínské soupeře 82:71. K titulu jim tak stačí v odvetě neprohrát o více než deset bodů.

Utkání Děčín - Nymburk
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

Obhájce titulu chtěl finále rozhodnout už v prvním duelu a podle toho do zápasu vstoupil. Po třech minutách vedli hosté 13:0 a celkem v první čtvrtině nastříleli 31 bodů. Z toho šestnáct dal Howard Sant-Roos, který v první desetiminutovce trefil čtyři trojky a byl tahounem Nymburka. V utkání celkem nasbíral 26 bodů a 10 doskoků.

Ve druhé čtvrtině domácí prohrávali už o 19 bodů, ale pak se vzpamatovali a vrátili se do hry. Válečníci v bouřlivé atmosféře zaplněného zimního stadionu, kam dorazilo 3358 diváků, ještě do poločasu snížili na sedmibodový rozdíl, poté co v posledních třech minutách nedovolili hostům ani bod.

A Děčín pokračoval ve zlepšeném výkonu i ve druhé půli a v závěru třetí čtvrtiny dokonce snížil na rozdíl jediného bodu po šesti rychlých bodech Lukáše Palyzy, bývalého hráče Nymburka. Dobrý zápas hrál i Jakub Krakovič, s 15 body nejlepší domácí střelec.

Je nám líto, video expirovalo.
Nymburk získal v prvním finále výrazný náskok

Favorit však překvapení nedovolil, v úvodu poslední části zabral a zejména díky Bryonu Allenovi šňůrou 13:0 znovu utekl. Děčín se snažil ještě do odvety získat lepší výsledek, ale Nymburk si dvouciferné vítězství zkušeně pohlídal.

"Jsme rádi, že jsme to zvládli, ale doma musíme předvést znovu bojovný výkon a potvrdit roli favorita," řekl nymburský křídelní hráč Martin Kříž. "Bylo to ubojované, ale naštěstí jsme vždy v důležitém momentu zabrali a udrželi zápas pod kontrolou," doplnil jeho spoluhráč Vojtěch Hruban.

"Zápas měl skvělou atmosféru a byla to dobrá reklama na basketbal. My začali dobře, kontrolovali jsme hru. Stříleli jsme dobře z dálky, ale neudrželi jsme konstantní výkon, s čímž máme venku občas problémy. Domácím jsme dovolili se vrátit do hry. Ale zkušenosti nám pomohly k výhře a teď nás čeká odveta," uvedl nymburský trenér Ronen Ginzburg.

Finále play-off ligy basketbalistů - úvodní zápas:

Děčín - Nymburk 71:82 (19:31, 39:46, 60:63)

Nejvíce bodů: Krakovič 15, Vyoral 13, P. Houška 11, Palyza 10 - Sant-Roos 26, Allen 13, Meier 11. Fauly: 22:20. Trestné hody: 16/14 - 23/17. Trojky: 7:9. Doskoky: 41:44. Diváci: 3358. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články