Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Nymburk hraje s Rigou o zvýšení naděje na postup

Pardubice - Basketbalisty Nymburka ve středu čeká utkání, které rozhodne o postupových ambicích z osmifinálové skupiny Evropského poháru. Jen domácí výhra nad VEF Riga udrží nymburské naděje v reálné rovině, v případě porážky by už boj o postup byl hodně složitý. Přímý přenos vysílá ČT sport a náš web od 17:55.

Čeští mistři navíc budou hrát o napravení reputace, kterou si pošramotili v nedělním utkání VTB ligy s Ljubercy. Domácí prohra 68:96 byla podle kouče nejhorším zápasem v sezoně. "Za dlouhou dobu to byl nejhorší zápas, jaký jsme zahráli na domácím hřišti. Zejména v obraně jsme byli hodně špatní," kritizoval trenér Ronen Ginzburg. Podobně se na to dívali i hráči. "Byla to jedním slovem ostuda. Nedařilo se nám vůbec nic," hodnotil Lukáš Palyza. "Byl to absolutní propadák," doplnil Radek Nečas.

Nymburk nyní čeká soupeř, kterého už v této sezoně přivítal v rámci VTB ligy a utrpěl svou první domácí prohru v sezoně 81:83. "V tomto zápase jsme hráli dobře, byly tam nějaké chyby v obraně a ty musíme napravit. Pak máme rozhodně na to zápas vyhrát," věří Ginzburg.

Rigu tehdy táhl zejména americký rozehrávač Earl Rowland s 26 body. Ten patří mezi nejlepší střelce Eurocupu a ve VTB lize je dokonce nejlepší ze všech. "Rowland je stoprocentně klíčovým hráčem soupeře, on dělá tým lepším. Pokud je na palubovce, jdou přes něj všechny míče. Z jeho hry těží další jeho spoluhráči a už jen využívají jím podané míče při hře zády ke koši nebo při nájezdu z křídla. Když ho zastavíme, máme mnohem větší šanci vyhrát," tvrdí křídelní hráč Nymburka Vojtěch Hruban. Mezi další klíčové hráče Rigy patří křídelník Kristaps Janičenoks, rozehrávač Dairis Bertans či 213 centimetrů vysoký pivot Kaspars Berzins.

Basketbalisté Nymburka si musejí dát pozor mimo jiné na přesnou střelbu Rigy za tři body, v níž je se 42,5 procenta úspěšnosti druhá v celé soutěži.

Nymburk se pokusí potvrdit, že v Eurocupu podává lepší výkony než ve VTB lize. V osmifinálové skupině už dokázal zvítězit v Bilbau a s hlavním favoritem skupiny Valencií doma prohrál jen o pět bodů. Stejnou bilanci má však také Riga, která těsně podlehla Valencii a Bilbao doma porazila dokonce o 23 bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články