Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Nymburk hraje s Rigou o postupovou naději

Riga - Basketbalisté Nymburka hrají od 18:30 utkání Evropského poháru na palubovce VEF Riga o zachování postupové naděje. Po domácí porážce 80:85 v minulém utkání právě s lotyšským soupeřem jsou totiž ve svízelné situaci. Potřebují vyhrát a nejlépe o šest a více bodů, aby měli reálnou šanci. Naopak porážka by pro ně s největší pravděpodobností znamenala definitivní konec.

Nymburk vstoupil do osmifinálové skupiny cennou výhrou v Bilbau, následné prohry s Valencií a především s Rigou však jeho šance výrazně snížily. "Ještě ale není nic ztraceno. Pokud vyhrajeme v Rize, tak budeme zpátky ve hře. Proti Bilbau je to pak určitě hratelné," věří kapitán Petr Benda. "Pokud bychom ale prohráli, tak bude hotovo," dodal. V této sezoně půjde už o třetí vzájemný zápas, jelikož se oba soupeři potkali i ve VTB lize. I tehdy vyhrála těsně Riga.

"V poslední době s nimi sice máme horší vzájemnou bilanci, ale zápasy jsou to vždy vyrovnané. A už jsme tam jednou vyhráli, tak proč ne znovu," připomněl Benda téměř přesně rok starý triumf 91:81 ze stejné fáze soutěže. Naději dává také to, že před týdnem v Pardubicích byl Nymburk dlouho lepším týmem a vedl už o 15 bodů, jenže Riga ovládla závěrečné minuty a zásluhou smršti trojek skóre otočila.

Naopak komplikací je, že zřejmě právě Benda bude Nymburku chybět. "Jeho problém je závažnější a asi nenastoupí, což pro nás bude hodně špatné. Otazník visí i nad Rado Rančíkem, ale ten by měl hrát," řekl trenér Ronen Ginzburg. I přes Bendovu absenci však věří ve výhru. "Riga je silná i venku, natož doma. Pokud se ale budeme cítit dobře, budeme hrát to, co máme, jak v obraně, tak v útoku, tak jako v prvním zápase s výjimkou posledních čtyř minut, můžeme slavit," dodal Ginzburg.

V obraně je třeba zastavit zejména rozehrávače Rigy E.J. Rowlanda, který patří k nejlepším střelcům Eurocupu i VTB ligy. V prvním utkání se to dařilo zejména Vojtěchovi Hrubanovi a Rowland zakončil duel s pouhými osmi body.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články