Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nymburk hraje o všechno, Štrasburk musí porazit o osm bodů

Praha - Všechno, nebo nic. Basketbalisté Nymburku mají ve středu poslední šanci ještě zabojovat o postup do vyřazovací fáze Evropského poháru. Potřebují k tomu doma v pražské Tipsport Areně porazit francouzského vicemistra Štrasburk, ideálně o osm a více bodů. Po třech úvodních prohrách už každé další zaváhání bude znamenat konec nadějí. Přímý přenos utkání můžete sledovat od 18:30 na webu ctsport.cz.

"Musíme stále věřit v postup, i když víme, že už to budeme mít více než složité. Náš cíl je teď porazit Štrasburk a udržet se ve hře. Sport je prostředí, ve kterém se dějí zázraky. A dokud jsme definitivně nevypadli, musíme v jeden takový doufat a jít mu naproti," řekl trenér Kestutis Kemzura.

Sám však ví, že k tomu bude potřeba podat takřka ideální výkon. Nymburk se totiž na mezinárodní scéně momentálně výsledkově trápí, z posledních 14 utkání ve VTB lize a Eurocupu vyhrál jediný. Minulý týden ve Štrasburku sice podal zlepšený výkon, ale porážku 80:87 neodvrátil.

"Nehráli jsme špatně, ale ne dost dobře na to, aby to stačilo na vítězství. Během prvního poločasu jsme měli až moc problémů v obraně," řekl Kemzura. Problémy dělal zejména francouzský reprezentační rozehrávač Antoine Diot, který nasázel do koše Nymburku 30 bodů.

"Věděli jsme, že soupeř má dobré hráče, připravovali jsme se na ně, přesto jsme nedokázali zastavit Diota. Hrál opravdu dobře. V prvním poločase byl velmi efektivní také Tadiža Dragičevič, který trefoval těžké trojky," dodal litevský kouč.

Právě obrana trápí Nymburk nejvíce, což si uvědomují i hráči. "V obraně se snažíme hrát všechno možné, ale stejně se to otáčí proti nám a dostáváme jednoduché koše. Dostáváme 50 bodů za poločas, protože oni jsou prostě 15 vteřin v útoku, čtyři hráči jsou obsazení a pak někdo udělá jednu chybu nebo se někde zapomene, špatně zakomunikujeme a dostaneme z toho úplně volnou střelu," řekl reprezentant Vojtěch Hruban.

"Když nám tam cákne dvě trojky za čtvrtinu i nějaký desátý hráč z lavičky, co na to říct. Začíná to být už trošku ostuda," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články