Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Nymburk hraje o postup, musí však zvítězit o 12 bodů

Praha - Basketbalisté Nymburku se v pražské Tipsport Areně utkají s Kazaní o postup do play-off Evropského poháru. Aby prošli dál, potřebují ruského favorita porazit o 12 bodů. Šanci jim dá i výhra o devět a více bodů, pokud zároveň Štrasburk zvítězí nad Petrohradem. Pokud se Středočechům povede postoupit, utkají se v play-off s týmem ze skupiny J, kde o dvě postupová místa bojují Chimki Moskva, Cantú a francouzský mistr Limoges. Přímý přenos sledujte od 18:30 exkluzivně na našem webu.

Nymburk prohrál úvodní tři zápasy ve skupině a už se zdálo, že je bez šancí. Jenže na přelomu ledna a února našel formu, porazil Štrasburk i Petrohrad a vrátil se do boje o postup. Dokonce ho má ve svých rukou, musí však silnou Kazaň porazit dvouciferným rozdílem. To se může zdát jako velmi složitý úkol, neboť Kazaň tuto sezonu začala v prestižní Eurolize, ovšem v poslední době se potýká se ztrátou formy, čehož by mohl Nymburk využít.

"Po třech úvodních porážkách už se postup zdál téměř ztracený a najednou to máme ve vlastních rukách. Pořád ale platí, že před sebou máme ještě jeden krok. Všichni víme, jakou sílu má Kazaň. Pořád je to špičkový evropský tým. Ale jsme samozřejmě šťastní, že jsme zpátky ve hře," řekl trenér Kestutis Kemzura.

Kazaň se nyní trápí. Z posledních čtyř utkáních VTB ligy vyhrála jediné nad slabými Bizony z Loimaa a minulý týden v Eurocupu podlehla doma Štrasburku o 22 bodů. "Vidina postupu je reálná. Šance tu je a ne malá. První zápas v Kazani jsme nedávno mohli i vyhrát, nebyli jsme daleko. Psychicky jsme na tom mnohem lépe. Můžeme se tak klidně bavit o tom, že Kazaň porazíme, i když ještě nedávno by se to možná zdálo troufalé," řekl reprezentant Vojtěch Hruban.

Situace ve skupině se může vyvinout i tak, že všechny čtyři celky budou mít po třech výhrách - pokud zvítězí Nymburk i Petrohrad. Pak by rozhodlo skóre. Proto Nymburk potřebuje výhru o 12 bodů, aby měl lepší celkové skóre než Kazaň, která má nyní o 23 bodů vyšší rozdíl než český mistr. A jelikož zápas Štrasburku s Petrohradem začíná až o dvě hodiny později, nemůže Nymburk spoléhat na to, že by mu mohla stačit i výhra o devět bodů, aby měl lepší vzájemné zápasy s Kazaní.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články