Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Nymburk favorizovanému Banvitu vzdoroval, první prohru v LM ale neodvrátil

Bandirma (Turecko) – Po dvou výhrách poznali basketbalisté Nymburku v Lize mistrů, jaké je to prohrát. Český mistr padl na hřišti Banvitu Bandirma 69:75. S hlavním favoritem skupiny A sice sváděl dlouho vyrovnanou bitvu, ale v poslední čtvrtině oproti předchozím dvěma zápasům nedokázal soupeře zlomit a vinou horšího doskakování prohrál.

Howard Sant-Roos z Nymburku
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Nymburští hráči označovali zápas v Bandirmě za papírově nejtěžší ve skupině, přesto hráli s předním tureckým celkem rovnocenně a v mnoha ohledech byli i lepší. Měli více asistencí, méně ztrát, dali více bodů z rychlých protiútoků a měli i silnější lavičku.

Ovšem potvrdilo se, že Banvit má silnou podkošovou sestavu, která tu nymburskou předčila na doskoku. Pod košem posbírala o 15 míčů více, z toho šest v útoku.

Nymburk vedl jen v úvodu druhé čtvrtiny, jinak celý zápas dotahoval těsné vedení domácích. To se neustále pohybovalo kolem šesti bodů, ale Nymburku se ho nedařilo zlomit. Naopak dvě minuty před koncem utekl Banvit na devět bodů, což bylo nejvyšší vedení v zápase, a bylo rozhodnuto.

Následně se Nymburk alespoň snažil snížit manko, jelikož v závěrečném účtování mohou hrát roli i body. A to se povedlo zásluhou trojky Eugena Lawrence.

Nejlepším hráčem českého mistra byl opět Howard Sant-Roos, který k 14 bodům přidal pět doskoků a čtyři asistence. Lawrence dal 11 bodů a Jiří Welsch deset.

Další zápas sehraje Nymburk v úterý ve Frankfurtu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články