Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Nymburk favorita z Moskvy ani napotřetí nezdolal a ve VTB lize končí

Nymburk - Basketbalisté Nymburku prohráli ve třetím zápase čtvrtfinále VTB ligy s favorizovaným CSKA Moskva 87:102 a v soutěži končí. I tak ale dosáhli na nejlepší umístění v historii, když poprvé došli do play-off. V něm však obhájcům titulu podlehli 0:3 na zápasy.

Utkání Nymburk - Moskva
zdroj: ČTK/Vostárek Josef

"Jsem hrdý na svůj tým. Hlavně v Moskvě jsme hráli skvěle a v těch dvou zápasech jsme dohromady 30 minut vedli. Je třeba brát v potaz, že jsme hráli proti jednomu z nejlepších, možná nejlepšímu týmu Evropy," řekl trenér Nymburku Ronen Ginzburg.

"Všichni čekali, že nás rozdrtí. Mám na naši hru už dost pozitivních reakcí z celé Evropy. Nevím, čím si to trenér CSKA bude omlouvat, říkat si může cokoli. Já jsem viděl, jak se v Moskvě klepali o výhry. My prostě hráli dobře. Ukázali jsme, že se nemusíme bát nikoho," dodal Ginzburg, jehož celý tým má třikrát menší plat než jediný hráč CSKA Miloš Teodosič.

Nymburk ruského giganta zaskočil v prvních dvou zápasech v Moskvě, kdy s nejbohatším týmem Evropy držel krok až do posledních minut a prohrál o osm a sedm bodů. Doma se na tyto výkony snažil navázat, ačkoli postrádal klíčového hráče Howarda Sant-Roose, který se v Moskvě zranil.

Především doma po dvou vydařených zápasech basketbalisté Nymburka věřili, že favorita zlomí. "V Moskvě jsme si ukázali, že s nimi jde hrát. Proto dnes myšlenky na vítězství byly, zvláště když nás přišlo podpořit tolik lidí. Hnali nás dopředu, ale bohužel to nebyl náš nejvydařenější zápas. Asi nejhorší z těch tří, co jsme proti nim hráli," hodnotil utkání český reprezentant Martin Kříž.

Je nám líto, video expirovalo.
Nymburk potřetí podlehl favorizovanému CSKA Moskva

Domácí začali znovu velmi dobře v útoku, vydařený začátek měl Martin Kříž a Nymburk v úvodu vedl. Jenže po osmi minutách Moskvané jasně ukázali, že nehodlají sérii prodlužovat. Výrazně přidali v obraně, nutili domácí k chybám, navíc jim pomohli i rozhodčí několika spornými výroky. Výsledkem byla šňůra 19:0.

"Dnes nás stála celý zápas čtyřminutovka, během které jsme udělali několik špatných rozhodnutí na útočné i obranné polovině. Projevilo se, že nám chyběl Howard Sant-Roos, který byl nominovaný na MVP celé VTB ligy a který je pro naši hru velmi důležitý," připustil Ginzburgův asistent Luboš Růžička. "Howard nám chyběl stejně, jako kdyby CSKA nemělo De Cola či Teodosiče," dodal Ginzburg.

Vojtěch Hruban s Petrem Bendou sice únik hostů zastavili, ale CSKA již měl uklidňující náskok a nedával domácím šanci na zvrat. Až ve třetí čtvrtině se Nymburk rozstřílel zdálky, když se dařilo zejména Chassonu Randleovi s Martinem Peterkou, a přišlo snížení na 12 bodů. Víc ale účastník Final Four Euroligy českým mistrům nedovolil, znovu odskočil na 20 bodů a výhru už si pohlídal.

"Teď jsme zklamaní, že jsme alespoň jeden zápas nedotáhli k výhře, ale ty výsledky oceníme až časem. Před sérií bychom takové výsledky brali všemi deseti. A ve venkovních zápasech chyběly jen detaily, abychom dosáhli i na výhru. Třeba respekt ze strany rozhodčích," dodal Růžička.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články