Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Nymburk drží šanci na postup, v Bělehradě přehrál domácí CZ

Bělehrad - Basketbalisté Nymburka výrazně přiživili svou šanci na postup do čtvrtfinále Evropského poháru ULEB. V dnešním zápase skupiny L zvítězili na palubovce favorizované Crvené Zvezdy Bělehrad 73:55 a před posledním zápasem skupiny s Türkem Telekom Ankara mají postup ve své moci. Nymburk si ovšem svou cestu za postupovou nadějí musel od začátku doslova klestit. Domácí totiž vsadili na velmi důraznou obranu, která se vysunovala hodně daleko za rozehrávkou českého týmu a Nymburk se s tím hodnou chvíli srovnával. Pak vsadil na to samé a hned bylo jasné, že zápas žádné ofenzivní hody nenabídne. Oba týmy se sice dostávaly k zakončení, ale většinou v těžkých pozicích a body přicházely jen po troškách.

Už před pauzou se ale začaly karty obracet ve prospěch Nymburka, který si postupně budoval náskok. Vše začínalo od výborné rozehrávky Leeho, k níž se postupně přidal i dobrý doskok a přesné trojky. Právě ty nakonec rozhodly; zatímco domácím spadla do obroučky za celý zápas jen jedna, hostům hned deset. Výmluvně to těsně před koncem třetí části ukázal precizním hodem Sokolovský a Nymburk tou dobou vedl už o třináct bodů.

Nymburk příště půjde na Turky

V poslední čtvrtině už měl český tým zápas víceméně pod kontrolou, i když si v její polovině vybral hluché místo a ze svého čtrnáctibodového náskoku rychle prohospodařil polovinu. Domácí ale sami dost kazili, a tak stačilo Nymburku v rychlém sledu předvést pár vyvedených akcí a rázem byly myšlenky na zvrat zažehnány.

Nymburští se díky výhře už dotáhli na čelo tabulky, na němž se ještě před nedávnem zdála být neotřesitelně usazená Crvena Zvezda. V posledním zápase skupiny jim za týden v Pardubicích stačí zdolat Türk Telekom Ankara, který jako jediný ve skupině už nemá šanci postoupit.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články