Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Nymburk držel krok, nakonec však v Kazani prohrál

Kazaň – Basketbalisté Nymburku s loňským finalistou Eurocupu z Kazaně dlouho vedli vyrovnaný boj, nakonec však na půdě jednoho z hlavních favoritů soutěže prohráli o osm bodů 67:75. Podlehli tak i ve druhém utkání nadstavbové části poté, co si doma neporadili s Petrohradem.

Nymburk - Kazaň
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Nymburk nastoupil bez zraněného kapitána Jiřího Welsche, ale favoritovi byl vyrovnaným soupeřem a potvrzoval zlepšenou formu z posledních dní. Šanci v základní sestavě dostal překvapivě Tomáš Pomikálek a vedl si dobře.

Český mistr celkově kvalitně bránil, vsadil na rychlý pohyb a přebírání všech clon. Kazaň se velmi těžko prosazovala, větší potíže dělal defenzivě hostů jen James White, který uplatňoval zkušenosti z NBA.

Nymburk zejména zásluhou Petra Bendy získal už v první čtvrtině náskok sedmi bodů. Do druhé části však nastoupil s nižší sestavou, která měla problém při doskocích, a Kazaň zlepšeným výkonem převzala vedení. Jenže v závěru poločasu vyšly Nymburku rychlé brejky navázané na dobrou obranu a český mistr udržel s Kazaní jednobodový kontakt.

Když se domácím nepovedlo Nymburk zlomit ani v nástupu do druhé půle, přišly velké chvíle ostrostřelce Chestera Simmonse, který dokonce dostal Nymburk znovu do vedení. Pak však Simmonse začal velmi dobře bránit ruský reprezentant Sergej Bykov a v dresu Nymburku se nenašel jiný hráč, který by převzal střeleckou štafetu, zatímco na domácí straně mělo hned šest hráčů dvouciferný počet bodů. Kazaň tak v úvodu poslední čtvrtiny odskočila na osm bodů.

Nymburk ještě zabojoval díky brejkům, ale následovaly chyby, navíc Kazaň dala dvě trojky za sebou a čtyři minuty před koncem získala vedení o 11 bodů. To už si i přes snahu Dariuse Washingtona a vysunutý presink soupeře zkušeně pohlídala a nedovolila překvapení.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kazaň - Nymburk

Kazaň - Nymburk 75:67 (16:19, 33:31, 54:50)

Nejvíce bodů: Langford 14, Antipov, Bykov a White po 11, Kaimakoglu a Jerrells po 10 - Simmons 17, Washington 15, Benda a Burns po 10. Fauly: 12:20. Trestné hody: 27/20 - 12/9. Trojky: 7:6. Doskoky: 46:24.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články