Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Nymburk dlouho držel s CSKA krok, nakonec ale tlaku podlehl

Praha - Basketbalisté Nymburka i přes velmi dobrý výkon nezopakovali loňskou domácí výhru nad nejbohatším klubem Evropy CSKA Moskva. V duelu VTB ligy v pražské O2 areně prohráli 63:76, přestože sedm minut před koncem nad velkým favoritem vedli. Ve skupině B obsadí konečné osmé místo. Poslední zápas v této sezoně VTB ligy sehraje Nymburk za týden v Minsku.

ČEZ Basketball Nymburk - CSKA Moskva
zdroj: ČTK autor: Stanislav Zbyněk

"Hráli jsme proti jednomu z nejlepších týmů v Evropě, ne-li nejlepšímu, přesto jsem mu byli vyrovnaným soupeřem. Bohužel v závěru jsme udělali několik chyb, který tým jako CSKA dokáže potrestat," řekl trenér Nymburka Ronen Ginzburg. "Byl to ale skvělý výkon ve výborné atmosféře. Cítil jsem se jak v Eurolize," dodal.

Zatímco před rokem dokázal Nymburk v Pardubicích CSKA Moskva šokovat výhrou o 19 bodů, která je dosud největší porážkou ruského giganta v soutěži, tentokrát na obhájce titulu nestačil.

CSKA neponechal nic náhodě

Moskevský tým přivezl všechny své hvězdy. Hráči Nymburka jako by měli větší respekt a v úvodu jim trvalo čtyři minuty, než vstřelili první koš. Pak ale počáteční ostych opadl, do hry naskočil aktivní Efevberha a Nymburku se povedlo z 0:6 otočit na 12:8. Český mistr držel vyrovnaný stav do 16. minuty především zásluhou Rančíka a poměrně dobré obrany. Pak však CSKA vyšlo několik těžkých střel a odskočil na poločasových sedm bodů.

Ve druhé polovině začali Rusové s menší koncentrací a dopouštěli se zbytečných chyb, Nymburk toho však nedokázal výrazněji využít. Dařilo se mu alespoň držet s favoritem krok a v závěru třetí čtvrtiny přišel nápor a vyrovnání na 49:49.

Především obrana Nymburka byla velmi dobrá a pokrývala i nebezpečné pivoty CSKA v čele s Krstičem. Výraznější problémy dělal jen další hráč se zkušenostmi z NBA Weems.

V poslední čtvrtině znovu střelecky táhl Nymburk Rančík, který dvěma rychlými trojkami vykřesal naději na další senzaci vyrovnáním na 54:54, vzápětí dokonce Welsch poslal Nymburk do vedení. Jenže CSKA potvrdil svou kvalitu a zkušenost, donutil Nymburk k chybám a šňůrou 14:0 rozhodl.

Nymburk hnaný 6 000 fanoušky sice ještě snížil na rozdíl pěti bodů, ale porážku už neodvrátil. Nejlepším střelcem domácích byl s 26 body Rančík, za CSKA dal Weems 15 bodů.

"Věděli jsme, že pro Nymburk je to mimořádný zápas. My za sebou navíc měli páteční těžký zápas s Žalgirisem. Nebyli jsme tak agresivní. V závěru však hráči odvedli dobrou práci," řekl kouč CSKA Ettore Messina.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Nymburk - CSKA Moskva

ČEZ Basketball Nymburk - CSKA Moskva 63:76 (14:15, 33:41, 49:51)

Nejvíce bodů: Rančík 26, Efevberha 16, Welsch 8 - Weems 15, Micov 14, Krstič 11, Teodosič 10. Fauly: 20:18. Trestné hody: 15/13 - 22/16. Trojky: 6:10. Diváci: 5 830.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články