Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Nymburk chce vyzrát na obry z Ukrajiny

Pardubice - Basketbalisté Nymburku vstupují do své šesté sezony v Evropském poháru, druhé nejprestižnější evropské soutěži. V pardubické ČEZ Areně přivítají čtvrtý tým poslední sezony ukrajinské ligy Budivelnik Kyjev. Klíčem k úspěchu bude obrana a vyrovnání se s výškovou převahou soupeře. Přímý přenos utkání sledujte od 17:55 exkluzivně na našem webu.

Nymburk by rád zopakoval loňskou základní skupinu, ve které vyhrál první tři zápasy a s jediným zaváháním si došel pro jasný postup. Za skupiny postoupil už čtyřikrát, pouze v sezoně 2008/09 se to Středočechům nepovedlo. "Historie říká, že není důležité, zda začínáme doma nebo venku, vítězně nebo prohraným zápasem. Je ale pochopitelné, že pro týmovou psychiku by bylo lepší začít vítězstvím," řekl trenér Ronen Ginzburg.

Budivelnik měl původně stejně jako Nymburk startovat ve VTB lize, na poslední chvíli však z ní byl vyřazen, protože svou účast v soutěži podmiňoval finanční odměnou. "Budivelnik požadoval za účast ve VTB lize částku 300 tisíc dolarů (asi šest milionů korun). Takové podmínky jsme nemohli akceptovat, více mi to připadá jako vydírání," uvedl prezident VTB ligy Sergej Ivanov.

Ukrajinci za sebou mají jediný start v Eurocupu, před dvěma roky došli až do čtvrtfinále. "Budivelnik je skvělý tým se spoustou zkušených hráčů, kteří už dokázali své kvality v minulých letech. Tým v Eurocupu startuje podruhé, jeho jméno možná není tak známé, ale hráči mají zkušeností více než dost," řekl Ginzburg.

Za hlavní přednost soupeře označil výškovou převahu. "V první řadě musíme hrát výbornou obranu, především proti vysokým hráčům na perimetru. Také pod košem bude mít soupeř výškovou výhodu. Ve svém středu mají hráče kolem 215 centimetrů, kteří mohou dobře kontrolovat doskoky. Anisimov, Šalenga nebo Drozdov jsou na svých postech opravdu hodně vysocí. Doskok je důležitým prvkem jejich hry, protože mají v průměru 14 útočných doskoků na zápas," poznamenal Ginzburg.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články