Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Nymburk chce udržet současný tým, o opory je zájem v zahraničí

Nymburk  - Basketbalisté Nymburku v pondělí potřinácté za sebou vyhráli českou ligu, vedení klubu už ale pracuje na útoku na čtrnáctý titul. Hlavní snahou je navázat na právě skončený ročník, ve kterém i přes snížení rozpočtu dokázal omlazený tým hrát nejlepší basketbal za poslední roky. Zároveň si však nymburští funkcionáři uvědomují, že udržet zejména zahraniční hráče bude velmi obtížné.

"V současné chvíli to chceme udržet v nastavení z právě skončené sezony. Budeme se snažit udržet tým co nejvíce pohromadě, protože to fungovalo. Trenér Ronen Ginzburg se svým realizačním týmem ukázali, že jde dosahovat lepších výsledků za mnohem méně peněz než v minulých sezonách," zhodnotil sezonu člen představenstva klubu Ondřej Šimeček.

"Hrajeme basketbal, který baví hráče i diváky, navíc dosahuje i výsledků," dodal. Uvědomuje si však, že přes léto ho čeká velmi náročný boj o to, aby klíčové opory nezamířily k bohatším konkurentům. Hráče jako Howard Sant-Roos, Michael Dixon či Chasson Randle dosud znal málokdo, ale svými výkony si řekli o pozornost mnoha evropských klubů.

"Snažili jsme se s nimi podepisovat delší smlouvy, ale mají v nich klauzule, které jim umožňují se vyvázat, pokud budou mít zajímavou nabídku. A uvědomujeme si, že asi ne všechny budeme moci udržet," připustil Šimeček. Bude tak na trenérovi Ginzburgovi a jeho týmu, aby znovu sáhli do kapsy a vylovili z ní další skryté talenty.

"Když jsme začali stavět tento tým, bylo důležité přivést hráče, kteří jsou hladoví. To se povedlo. Jsou to mladí hráči a musel jsem jim toho hodně vysvětlovat, ale myslím si, že se nám výběr povedl. Vím, že jim teď nemůžeme nabídnout to co silnější kluby, ale pokud odejdou, budeme se snažit mít zase šťastnou ruku při výběru jejich nástupců," prohlásil Ginzburg.

A do hledání se pouští okamžitě, jelikož už 31. května mu začíná přípravný kemp národního týmu, který rovněž vede. Po oslavách titulu tak nebude mít ani den volna. "Na odpočinek není čas. Sezona je to sice dlouhá, ale děláme to, co máme rádi, tak musíme pokračovat," dodal.

Welsch je přínos na hřišti i mimo něj, tvrdí Šimeček

Naopak většina českých hráčů v týmu by měla pokračovat. Zřejmě i kapitán Jiří Welsch, který v 36 letech uvažoval nad koncem kariéry, ale v závěru sezony dostal chuť ještě hrát. "Jirka Welsch je přínos na hřišti i mimo něj. Takže jedinou otázkou je, jak dlouho bude chtít hrát on sám," řekl Šimeček.

Výzvou pro Nymburk bude i to, že v nové sezoně se představí v premiérovém ročníku Ligy mistrů, které se mají účastnit nejlepší týmy kontinentu vyjma šestnácti klubů z Evropské ligy."Těšíme se, že budeme hrát takovou soutěž. Vypadá velmi nadějně a kvalitně, ať už se týká soupeřů, tak i ekonomiky. Dává nám to jistotu prize money. Velká bude i prestiž. V současné chvíli je přihlášeno 69 zájemců z celé Evropy," dodal Šimeček. Nymburk rovněž jedná s VTB ligou o pokračování v soutěži. Znovu by tak mohl hrát hned na třech frontách.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články