Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Nymburk chce udělat další krok k postupu. V cestě stojí Charleroi

Charleroi (Belgie) – O víkendu téměř po dvou letech okusili, jaké je to prohrát v domácí soutěži. Basketbalisté Nymburka si tak chtějí spravit chuť v Evropském poháru, v rámci kterého zajíždí na půdu Charleroi. Právě proti francouzskému celku by měl mít český mistr podle papírových předpokladů největší šanci na venkovní výhru, která by zvýšila jejich šance na postup. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport nebo na našem webu od 20:25.

Nymburk v neděli nestačil na Prostějov, kterému podlehl v druhém prodloužení 101:111 a přišel tak o šňůru 59 výher, navíc trenér Kestutis Kemzura musel oproti předpokladům zatížit své klíčové hráče mnohem více, než měl původně v plánu. Otázkou tak je, zda se těžký, dlouhý a navíc prohraný zápas nějak projeví na oporách Dariusu Washingtonovi, Petru Bendovi a dalších. Naopak další důležití hráči Chester Simmons a Radoslav Rančík odpočívali a právě oni by tak měli být tahouny v Belgii.

Charleroi prohrálo oba dosavadní zápasy ve skupině, a pokud by neuspělo ani s Nymburkem, jeho vyhlídky na případný postup by byly už velmi chabé. Proto belgický celek nutně potřebuje zabrat. Spoléhat bude zejména na Američana Dylana Page, který ještě v minulé sezoně oblékal dres Nymburku a patřil k jeho nejlepším hráčům. Český mistr si bude muset dát pozor na jeho velmi dobrou střelbu z dálky. V předchozích dvou zápasech Page nastřílel 15 a 18 bodů.

Vedle něj patří k oporám Charleroi také další Američané Eric Wise a rozehrávač Andre Collins. V týmu je rovněž teprve devatenáctiletý slovenský pivot Michael Fusek, který patří s 221 centimetry k nejvyšším hráčům soutěže. Zatím však sbírá zkušenosti a příliš hracího času nedostává.

Nymburk v úvodu sezony herně tápe a má problémy s obranou, doskoky a zbytečnými ztrátami, ale v Charleroi se pokusí navázat na povedený obrat v domácím utkání s Oldenburgem, ve kterém prohrával ve druhé čtvrtině už o 17 bodů, ale nakonec zvítězil 77:71. Musí se však vyvarovat nevydařeného vstupu do zápasu, který po Oldenburgu zopakoval i v Prostějově.

"Po obratu s Oldenburgem to vítězství chutnalo ještě lépe, ale s odstupem času jsme se z toho snažili hlavně poučit a dát si pozor, aby se to neopakovalo. Ne vždy se nám to musí povést otočit," varoval reprezentant Vojtěch Hruban.

Obrat s Oldenburgem mohl být jedním z klíčových momentů v boji o postup. "Pro nás to byl jeden z klíčových zápasů. Doma musíme chránit svou palubovku, to je klíč k postupu. A k tomu se snažit uhrát něco venku," řekl rozehrávač Washington. Právě v Charleroi je šance na venkovní výhru podle všeho největší.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články