Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Nymburk čeká jeden z letošních vrcholů

Pardubice - Basketbalisté Nymburka v nedělním utkání VTB ligy po 18 soutěžních zápasech poznali přemožitele na palubovce Gdyně, ale náladu si můžou zvednout dnes v Evropském poháru ULEB proti Valencii. Nymburk při svém nabitém programu čelí dalšímu důležitému utkání a představí se v přímém souboji neporažených celků osmifinálové skupiny. Vítěz udělá důležitý krok k postupu do čtvrtfinále. Zápas začne v pardubické ČEZ Areně v 17:00. Přímý přenos odvysílá ČT4 a web sportzive.cz.

Nymburk (v červeném)
zdroj: isifa/VLP autor: Luboš Jeníček

Pro Nymburk je duel s Valencií jedním z vrcholů sezony, španělský klub do pardubické ČEZ areny míří s vizitkou předloňského vítěze Eurocupu a účastníka minulého ročníku prestižní Evropské ligy. "Abychom uspěli, musíme podat absolutně perfektní výkon na útočné i obranné polovině hřiště. Jdeme na soupeře, jehož zkušenosti na evropské scéně jsou obrovské," řekl trenér Nymburka Ronen Ginzburg.

Jeho tým v osmifinálové skupině už porazil Rigu a Gravelines, stejnou bilanci má i Valencie, momentálně osmý tým španělské ACB ligy. Středočeši a osminásobní čeští šampioni v úterý budou chtít odčinit nedělní zaváhání v Gdyni, kde prohráli první soutěžní zápas od 6. prosince.

Nymburk v Polsku doplatil především na velmi špatnou střelbu v prvním poločase, toho se proti Valencii domácí chtějí vyvarovat. Hosté se zase budou chtít vytáhnout pod novým koučem Velimirem Perasovičem.

Mistr světa z roku 1990 se týmu ujal minulý týden a o víkendu hned slavil výhru v ligovém duelu s Estudiantes. Valencie je favoritem i před soubojem s Nymburkem. "Valencie disponuje velkým rozpočtem, tomu odpovídají jejich velké ambice. V utkání s námi tak budou pod rozhodně větším tlakem oni," uvedl Ginzburg, jehož tým se teprve dnes odpoledne vrátil z utkání v Gdyni.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články