Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Nymburk a Děčín si zahrají o titul v NBL

Děčínští basketbalisté jsou druhými finalisty NBL. V šestém utkání semifinále porazili na domácí palubovce Svitavy 88:85 a celou sérii vyhráli 4:2. Ve finále se utkají s obhájci titulu z Nymburka.

Sport
zdroj: ČT4

"Dnes už jsme šlapali trochu vodu, ale stále žasnu, kde hráči pořád berou sílu a energii. Drží se soupeře, tlačí na něj, dobře brání a hrají kvalitní útok," pochválil své svěřence trenér Děčína Tomáš Grepl. "Dnešní zápas jsme prohráli na doskoku, ale poprvé v této sérii neplatilo, že kdo prohraje doskok, prohraje i utkání," dodal.

Děčín oplatil druhému týmu základní části Svitavám loňské vyřazení ve čtvrtfinále. Ve vyrovnaném šestém duelu se oba týmy přetahovaly o vedení. Rozhodující šňůru nastartoval minutu a půl před koncem úspěšnou trojkou Feštr.

Děčín se šesti body v řadě dostal ze stavu 79:80 do vedení a tentokrát už náskok nepustil, přestože Tuři dokázali pět sekund před koncem stáhnout na rozdíl jediného bodu. Duel symbolicky uzavřel dvěma úspěšnými šestkami Lamb Autrey, s 30 body nejlepší střelec utkání.

Je nám líto, video expirovalo.
Děčín porazil v šestém semifinále Svitavy

"Přijeli jsme s jasnou vizí toho, že si budeme chtít vynutit sedmý zápas, ale proti tomu byl Lamb Autrey, který hrál s bravurou a byl mimo naši basketbalovou galaxii. Byl těžko zastavitelný, přestože jsme na něj zkoušeli různé typy obrany, nestačilo to," řekl trenér Svitav Lubomír Růžička.

Finálová série se bude hrát už jen na tři vítězství a začne v hale dosud neporaženého Nymburka v pátek 24. května. O den dříve rozehrají boje o bronz na dvě výhry Svitavy s Olomouckem.

Semifinále play-off ligy basketbalistů - 6. zápas:

Děčín - Svitavy 88:85 (24:25, 48:43, 65:66)

Nejvíce bodů: Autrey 30, Feštr 15, Carlson a Pomikálek po 11 - Slezák 20, O'Brien 18, Aiken 15, Svoboda a Jelínek po 10. Konečný stav série: 4:2. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články