Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nowitzki překonal jako šestý hráč hranici 30 000 bodů, Westbrook má nový osobní rekord

New York - Russell Westbrook dosáhl na nové osobní maximum, když si proti Portlandu vylepšil rekord na 58 bodů. Ani to však Oklahomě nestačilo a v těsném souboji podlehla 121:126. Dařilo se Washingtonu, který zvládl divokou přestřelku s Phoenixem 131:127. V zápase mezi Dallasem a Los Angeles Lakers přepisoval historické tabulky Dirk Nowitzki, který v dresu Mavericks překonal hranici 30 000 bodů jako šestý hráč v historii NBA.

Dirk Nowitzki z Dallasu Mavericks
zdroj: Reuters autor: USA TODAY SPORTS

Westbrook proměnil 21 z 39 pokusů a dostal se na životních 58 bodů, k nimž přidal devět asistencí, Oklahoma však ztratila dvanáctibodový náskok a s Portlandem prohrála. Potvrdilo se, že Thunder nesvědčí, pokud Westbrook dává výrazně hodně bodů - v posledních čtyřech případech, kdy osmadvacetiletý rozehrávač nastřílel 45 a více bodů, jeho tým pokaždé prohrál.

"Nezvládáme zápasy v defenzivě," konstatoval. Westbrook 58 body vyrovnal klubový rekord Freda Browna, který stejné mety dosáhl ještě v éře, kdy klub sídlil v Seattlu a jmenoval se Supersonics. "I kdyby dal 80 bodů, stejně musíme vyhrát. Uznávám ho, ale mám radost z našeho týmu," řekl pivot Jusuf Nurkič, jenž přispěl k výhře Portlandu 17 body.

Westbrook měl v utkání slabou podporu spoluhráčů, pouze Victor Oladipo přispěl 16 body a Enes Kanter přidal 11 bodů. V sestavě Portlandu se našlo sedm dvouciferných střelců, z nichž byl nejlepší Allen Crabbe s 23 body.

Wizards se příchod Bogdanoviče vyplácí

Washington zahájil pětizápasovou šňůru na hřištích soupeřů vítězstvím ve Phoenixu. Ve vypjatém utkání Wizards promrhali náskok 22 bodů, ale závěr si pohlídali. Emoce rozvířil už v první čtvrtině incident, kdy domácí Jared Dudley udeřil hlavičkou Jasona Smithe a byl vyloučen. Za hosty nedohrál Brandon Jennings, jenž byl diskvalifikován za nevhodná gesta. Na sestřih utkání se podívejte ZDE.

Nejlepším střelcem Wizards byl Bojan Bogdanovič, který proměnil všech 16 trestných hodů a připsal si 29 bodů. Bradley Beal nastřílel 27 bodů a John Wall k 25 bodům přidal 14 asistencí. Kromě Bogdanoviče se tentokrát dařilo i dalším náhradníkům - vyhecovaný Smith dohrál se 17 body a Ian Mahinmi zaznamenal 15 bodů a devět doskoků. Satoranský odehrál sedm minut, během nichž si připsal jeden doskok a jednu nepřesnou střelu. Phoenix vedl s 30 body Eric Bledsoe.

Je nám líto, video expirovalo.
Nowitzki vstoupil mezi legendy. Jako šestý hráč v NBA překonal hranici 30 000 bodů

Los Angeles Lakers vstřelili na hřišti Dallasu první koš, ale ve zbytku zápasu prohrávali. Mavericks táhl skvělým výkonem Nowitzki, který nastřílel prvních osm bodů svého týmu. Zkušený Němec nakonec nasbíral 25 bodů a 11 doskoků. V kariéře dal už 30 005 bodů a je ve společnosti legend Kareema Abdula-Jabbara (38 387), Karla Malonea (36 928), Kobeho Bryanta (33 643), Michaela Jordana (32 292) a Wilta Chamberlaina (31 419).

"Je to trochu neskutečné, třicet tisíc je ohromná věc," uvedl Nowitzki, jenž stihl dát všech 25 bodů v prvním poločase. "Byl to úžasný zážitek. Po každém koši jsem slyšel, jak to v hledišti zahučelo," řekl osmatřicetiletý Němec.

Za Lakers nastříleli 22 bodů D'Angelo Russell a Jordan Clarkson. Julius Randle zaznamenal triple-double za 13 bodů, 18 doskoků a 10 asistencí.

Výsledky NBA:

Dallas - LA Lakers 122:111, Oklahoma City - Portland 121:126, Phoenix - Washington 127:131 (za hosty Satoranský 1 doskok).

Zdroj
ČTK, nba.com, youtube.com, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články