Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Nowitzki dostal nejvyšší sportovní vyznamenání

Berlín - Basketbalová hvězda Dirk Nowitzki obdržel od německého prezidenta Christiana Wulffa nejvyšší německé sportovní vyznamenání - Stříbrný vavřínový list. Třiatřicetiletý hráč, jenž letos dovedl k titulu v zámořské NBA tým Dallas Mavericks, byl oceněn během oficiálního přijetí na berlínském zámku Bellevue. "Je to pro mě velká čest, protože teď jsem se dostal do jedné řady ke svým idolům, jako jsou Boris Becker, Steffi Grafová nebo Franz Beckenbauer," uvedl 213 cm vysoký Nowitzki. "Je hezké, že nejsem vnímán jen jako sportovec, ale i jako vyslanec Německa. Za to jsem hodně vděčný," dodal rodák z Würzburgu.

Dirk Nowitzki smečuje do koše Oklahomy
zdroj: AP autor: Mike Stone

Nowitzki vyhrál NBA jako první německý basketbalista v historii. Už předtím se stal prvním Evropanem vyhlášeným nejužitečnějším hráčem soutěže a letos dostal ocenění i pro nejlepšího hráče finále. "Jste vzorem, který se mnozí lidé snaží napodobit. Jste v naší zemi nejvzácnějším a nejúspěšnějším sportovcem a člověkem, na kterého jsme v Německu moc pyšní," řekl Nowitzkému prezident Wulff.

Po ceremonii čekal německou basketbalovou hvězdu závěrečný přípravný zápas před mistrovstvím Evropy proti Číně. Na kontinentálním šampionátu v Litvě, jež začíná ve středu 31. srpna, chce Nowitzki pomoci reprezentaci ke kvalifikaci na olympijské hry v Londýně. Před třemi lety v Pekingu byl vlajkonošem německé výpravy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články