Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Nový bodový rekord Utkání hvězd. Východ překonal hranici 200 bodů

Diváci si Utkání hvězd užili dosyta. Výběr Východní konference v něm totiž překonal bodový rekord, když poprvé v historii exhibice překonal hranici 200 bodů. Východ porazil Západ 211:186, nejužitečnějším hráčem zápasu byl Damian Lillard z Milwaukee s 39 body.

Lillard trefil jedenáct trojek. Tým Východu proměnil tříbodových střel celkem 42, což je také novým rekordem. Lídrem Západu byl Karl-Anthony Towns z Minnesoty Timberwolves s rovnými 50 body. Vyhrát trojky i cenu MVP se Lillardovi povedlo jako prvnímu. "Kdykoli vás někdo zařadí do stejné kategorie jako Michaela Jordana, tak je to velká pocta a velký úspěch. Řekl jsem si, že dnes budu hodně agresivní v útoku a budu to pálit. Zvláště když mi jich tam pár spadlo," řekl.

Lillardovi hodně pomáhal Tyrese Haliburton z Indiany, zapsal deset trojek a 32 bodů. Jaylen Brown z Bostonu přidal 36 bodů a šest trojek. "Východ předvedl skvělý výkon. Těžko se brání, když přes vás soupeř trefí 40 trojek, a to ještě často z velké dálky," uznal Kevin Durant. Ve stejném dresu Západu odehrál jen 14 minut nejlepší střelec historie LeBron James, protože měl problém s kotníkem, ale kvůli fanouškům nastoupil alespoň na chvíli. Bylo to pro něj rekordní, dvacáté Utkání hvězd.

Utkání hvězd se poprvé od roku 2017 hrálo v někdejšímu formátu duelu Východ vs. Západ, v němž proti sobě nastoupili na základě hlasování výběry hráčů z jednotlivých konferencí. V posledních šesti ročnících se představily v All Star Game týmy, o jejichž složení rozhodli v takzvaném draftu kapitáni.

Těmi byli vždy basketbalisté s největším počtem hlasů fanoušků ve Východní a Západní konferenci, při volbě spoluhráčů do základních sestav a do pozic náhradníků pak už ale nezáleželo na tom, kdo v které konferenci doopravdy hraje. Pět ze šesti ročníků ovládl Tým LeBrona Jamese, naposledy uspěl Tým Giannise Antetokounmpa.

Zdroj
ČT sport, ČTK, NBA

Hlavní zprávy

Nejčtenější články