Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

New Orleans zdolalo Minnesotu, Phoenix znovu přeskočil Golden State

Basketbalisté New Orleans přehráli díky úspěšné koncovce Minnesotu 128:125, když se třemi trojkami během poslední minuty a čtvrt blýskl Brandon Ingram. Tu poslední trefil nejlepší střelec utkání 1,3 sekundy před koncem. Český reprezentant Tomáš Satoranský do zápasu opět nenastoupil, protože je stále mimo kvůli opatřením proti šíření koronaviru.

Utkání New Orleans - Minnesota
zdroj: USA Today Sports autor: Chuck Cook

Pelicans vedli 41 sekund před koncem o šest bodů, o náskok nicméně přišli a 3,6 sekundy před koncem po vyrovnávacím koši D'Angela Russella si brali time out. Po něm dostal pas Jonas Valančiunas, který našel Ingrama. A ten se nemýlil.

Pokus hostujícího Patricka Beverleyho méně než sekundu před koncem už šanci na úspěch neměl. Hrdinou dne tak byl Ingram, jenž nastřílel 33 bodů včetně šesti trojek, přidal také devět asistencí a čtyři doskoky. Josh Hart přidal 21 bodů, 13 bodů a 12 doskočených míčů měl na kontě Jonas Valančiunas.

New Orleans, které celou sezonu nastupuje bez zraněného lídra Ziona Williamsona, se s bilancí 15-26 stále drží na dohled postupu do play-off. Na desátou pozici zaručující předkolo ztrácí pouze 1,5 zápasu.

Druhé utkání Klaye Thompsona po návratu po zranění, kvůli kterému absentoval celkem 941 dní, pokazil Memphis, jenž doma porazil Golden State 116:108 a uspěl už podesáté v řadě.

Čtvrtý celek Západní konference s bilancí 29-15 táhl tradičně rozehrávač Ja Morant s 29 body a osmi asistencemi.

"Nejvíc zářím, když cítím tlak. Těší mě být hráčem, který na sebe bere střely v rozhodujících chvílích," řekl Morant. Současná vítězná série Grizzlies je nejdelší v soutěži, přičemž během ní tým zdolal kromě Warriors také Phoenix, Brooklyn nebo Cleveland. Na první Suns ztrácejí 3,5 zápasu.

Warriors prohráli počtvrté z posledních deseti utkání. Proti Memphisu jim nestačil ani triple double Stephena Curryho za 27 bodů, deset doskočených míčů i deset přihrávek nebo 14 bodů navrátilce Thompsona.

Vítězně naopak pokračuje Phoenix, jenž se s bilancí 31-9 odpoutal na první příčce západu právě od Golden State s náskokem jednoho utkání. Tentokrát uspěl 99:95 na půdě Toronta, když spoléhal na pět dvouciferných střelců. Nejvíc na Jae Crowdera s 19 body.

Další triumf si připsal také lídr Východní konference Chicago, které deklasovalo Detroit 133:87. Bulls si vylepšili bilanci na 27-11 a na druhý Brooklyn mají náskok 2,5 duelu.

Prosadilo se osm dvouciferných střelců, nejvíc s 22 body Nikola Vučevič a s 20 body, 12 doskoky a sedmi asistencemi DeMar DeRozan.

Opět ani na lavičce Oklahoma City nebyl Vít Krejčí, jenž si i přes začátek sezony v rezervní G-League léčí bolavý kotník. Thunder prohrál 118:122 na palubovce Washingtonu.

Výsledky úterních zápasů NBA:

Chicago - Detroit 133:87, LA Clippers - Denver 87:85, Memphis - Golden State 116:108, New Orleans - Minnesota 128:125, Toronto - Phoenix 95:99, Washington - Oklahoma City 122:118.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články