Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

New Orleans využilo absenci Curryho a udolalo Golden State. Satoranský je stále mimo hru

Cenné vítězství si připsali basketbalisté New Orleans. Před vlastními příznivci dokázali využít absence hvězdného Stephena Curryho a přehráli Golden State 101:96. Nejlepší trojkař v historii NBA scházel kvůli poraněnému stehnu. Za Pelicans opět nemohl nastoupit Tomáš Satoranský, který je stále mimo hru kvůli karanténě. V dresu domácích zazářil Brandon Ingram. Čtyřiadvacetiletý křídelník nastřílel 32 bodů, doskočil 11 míčů a přidal i 6 asistencí.

Brandon Ingram z New Orleans (vlevo) v utkání NBA
zdroj: AP autor: Gerald Herbert

Golden State bez Curryho stříleli zpoza oblouku pouze s úspěšností 21 procent, ale ani Pelicans neměli střelecký den a úspěšnost trojek měli 23 procent. Měli však o jedenáct trestných hodů více, z nichž osm proměnili.

Warriors na druhé straně postrádali kromě Curryho také Draymonda Greena. Nejlepším střelcem byl s 21 body Andrew Wiggins, 13 bodů nasbíral Jonathan Cuminga. I proto klesli na druhé místo Západní konference, Pelicans jsou třináctí před Oklahomou a Houstonem.

Pozici nejlepšího týmu soutěže přepustili Warriors Phoenixu, jenž doma přehrál Clippers 106:89. Triple doublem za 14 bodů, 13 doskočených míčů a 10 přihrávek se blýskl Chris Paul, Cameron Johnson nastřílel 24 bodů a Jalen Smith nastřádal 19 bodů a 14 doskoků.

Velkým dramatem vyvrcholilo klání tradičních celků New Yorku a Bostonu, které Knicks zvládli díky trojce R. J. Barretta v poslední sekundě 108:105.

Ještě 1,5 sekundy před koncem se zdálo, že duel půjde po vyrovnávací střele Jaysona Tatuma do prodloužení, s klaksonem se ovšem v pádu trefil Barrett. Ten přitom do té chvíle neprožíval oslnivý večer, když celkem trefil jen čtyři z 15 střel a zůstal na 13 bodech. Famózní utkání ovšem odehrál Evan Fournier, který nastřílel osobní maximum 41 bodů včetně 10 trojek ze 14 střel, čímž vyrovnal klubový rekord J. R. Smithe.

Boston během duelu vedl až o 25 bodů a po Lakers jako druhý tým v této sezoně takto vysoký náskok promrhal. Nestačilo mu ani 36 bodů a devět asistencí Tatuma či 20 bodů Dennise Schrödera.

NBA:

Memphis - Detroit 118:88
New Orleans - Golden State 101:96
New York - Boston 108:105
Phoenix - LA Clippers 106:89

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články